ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Η Τουρκία επιδιώκει την ένταση με κάθε τρόπο - Ξέρει μέχρι που θα φτάσουμε

Αποστολάκης: Η Τουρκία επιδιώκει την ένταση με κάθε τρόπο - Ξέρει μέχρι που θα φτάσουμε
«Είναι επικίνδυνη η έλλειψη επικοινωνίας με την Τουρκία», λέει ο Ευάγγελος Αποστολάκης INTIME / Αρχείου

Για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων με τις νυχτερινές υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών μίλησε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Είναι πάρα πολλές οι πτήσεις το βράδυ και δημιουργούν την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοιου είδους παραβιάσεις», είπε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «είναι επικίνδυνη η έλλειψη επικοινωνίας με την Τουρκία».

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων είπε ότι «εφόσον η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση την κάνει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Όλα αυτά τα κάνει με μια αίσθηση ασφαλείας. Έχει έναν τρόπο να κινείται στα όρια της νομιμότητας. Ξέρει μέχρι που θα το φτάσουμε και εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός».

Σχολιάζοντας τη νέα τακτική των τουρκικών παραβιάσεων επεσήμανε ότι οι πτήσεις ενός UAV είναι μια απλή υπόθεση ενώ η αναχαίτιση είναι ολόκληρη ιστορία και πολύ μεγάλος κόστος και μας αναγκάζει να πετάμε αεροπλάνα με πολύ μεγάλο κόστος.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, «το UAV καταγράφεται και αναχαιτίζεται όταν μπει σε περιοχές που πρέπει να αναχαιτιστεί» ενώ συμπλήρωσε ότι «κρατάει όλο το μηχανισμό της πολεμικής αεροπορίας σε εγρήγορση».

Τόνισε ότι ο μεγάλος αριθμός παραβιάσεων εκ μέρους της Τουρκίας, γίνεται γιατί θέλει να δείξει ότι «μπορεί να ελέγξει την περιοχή και πώς μπορεί να έχει πτήσεις σε όποιο μέρος θέλει γιατί ξέρουν οι Τούρκοι πολύ καλά ότι δεν θα φτάσουμε εύκολα στο σημείο να κάνουμε κατάρριψη».

Όπως τόνισε με την χαμηλού κόστους -από την τουρκική πλευρά τακτική- των υπερπτήσεων καταφέρνουν να δημιουργούν το κλίμα που θέλουν οι Τούρκοι και να παρενοχλούν τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ