ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Προς το παρόν δεν θα εφαρμοστούν αντικίνητρα

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Προς το παρόν δεν θα εφαρμοστούν αντικίνητρα
Όσοι εγγράφονται στον «Προσωπικό Γιατρό» θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, σύμφωνα με τον κ. Θάνο Πλεύρη ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Για τον Προσωπικό Γιατρό, την εγγραφή των πολιτών στη λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου αλλά και των γιατρών που έχουν ενταχθεί σε αυτό, μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και πως «σκοπός της κυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες εκείνης της ώρα».

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 αναφέρθηκε στις 45 ημέρες που λειτουργεί ο διαδικτυακός ιστότοπος για τον Προσωπικό Γιατρό στον οποίο έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες και 3200 γιατροί οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο σύστημα.

«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά.

»Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη. Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα.

»Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι τα φαρμακεία έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην διαδικασία, έχοντας φτάσει τις περίπου 700.000 εγγραφές πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ