ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και ανάλογο αναμένεται να είναι το κλίμα και κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, μία ημέρα πριν τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την κρίσιμη ψηφοφορία.

Παρά το γεγονός ότι μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν νιώθουν "άνετα" με το περιεχόμενο των 7.500 σελίδων του πολυνομοσχεδίου, δεν προβλέπεται να υπάρξουν διαρροές, όπως συνέβη και στην πρόσφατη ψηφοφορία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, που παραδέχθηκε ότι δεν συμφωνεί με το μέτρο της κατάργησης της έκπτωσης στους συντελεστές ΦΠΑ σε 11 νησιά, προτείνοντας να ισχύσει απο 1/1/2017 και όχι από 1ης Ιουνίου, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει υπέρ του πολυνομοσχεδίου.

Το σοβαρό λεκτικό επεισόδιο της Πέμπτης ανάμεσα στον Μάκη Μπαλαούρα και τον Ηλία Κασιδιάρη και η γενικότερη στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και ο πολύ έντονος διάλογος που είχαν, επίσης την Πέμπτη, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Κουτσούκου ότι το νέο Ταμείο θα μπορεί για 99 χρόνια να διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία, προμηνύουν Σαββατοκύριακο με... εντάσεις στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά στη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίζει συνολικά τα μέτρα.

Μπαράζ κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου

Με μπαράζ κινητοποιήσεων αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή.

Αύριο, εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί από τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συλλαλητήρια στο Σύνταγμα (17.30), ενώ για την ίδια ώρα, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ