ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Δημοσιεύει προΪόντα κατασκοπείας, ζητώντας αποστρατικοποιήση

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Δημοσιεύει προΪόντα κατασκοπείας, ζητώντας αποστρατικοποιήση
Χρησιμοποιώντας ως «όχημα» στρατιωτικές πηγές και επί τη βάσει του αφηγήμτος ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα, κάνει λόγο για αποβίβαση στρατιωτικού εξοπλισμού σε δύο ελληνικά νησιά

Συντηρεί η Τουρκία την προκλητική της ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω του επίσημου ειδησεογραφικού της πρακτορείου, του Anadolu. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γείτονος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από δύο ελληνικά νησιά, που τραβήχτηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη κατά τη διάρκεια των πολλών υπερπτήσεων στο Αιγαίο.

Χρησιμοποιώντας ως «όχημα» στρατιωτικές πηγές που κάνουν διαρροές στο πρακτορείο Anadolu με φωτογραφίες προϊόν κατασκοπείας από UAV και επί τη βάσει του αφηγήμτος ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα, κάνει λόγο για αποβίβαση από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Μυτιλήνη και Σάμο.


Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής, μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης των δύο ελληνικών μεταγωγικών πλοίων στα δύο ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το Anadolu, από τα δύο επίμαχα πλοία αποβιβάστηκαν 23 θωρακισμένα οχήματα στη Μυτιλήνη και 18 θωρακισμένα οχήματα στην Σάμο. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα οχήματα αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτά που έχουν σταλεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ» σημειώνεται.



Όπως αναφέρουν οι πηγές ασφαλείας που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου και «αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς των μη στρατικοποιημένων νησιών».

Επιμένοντας στην παραβίαση του κατά την Τουρκία καθεστώτος των αποστρατικοποιημένων νησιών, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με τα φορτία αυτά «τα θωρακισμένα οχήματα που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, αντικατέστησαν άλλα οχήματα που βρίσκονταν στα δύο νησιά»

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάθε πρόσκληση για διαπραγματεύσεις και κάνει αυτές τις προκλητικές κινήσεις αυξάνει την ένταση με επιθετικές και παράνομες κινήσεις» κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ