ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκόπελος-Στυλιανίδης: Επίσκεψη για την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου και θωράκιση από πλημμύρες

Σκόπελος-Στυλιανίδης: Επίσκεψη για την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου και θωράκιση από πλημμύρες
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Επίσκεψη στη Σκόπελο πραγματοποιεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό για την κρατική Αρωγή και την αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ο υπουργός θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με όλους τους τοπικούς φορείς, με αντικείμενο την αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου και των αναγκών που ενδεχομένως αναδείχθηκαν, καθώς και τη θωράκιση του νησιού έναντι πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων και θα προεδρεύσει διευρυμένης σύσκεψης του δημοτικού συμβουλίου με αντικείμενο τη χάραξη ενός ολιστικού πιλοτικού προγράμματος για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αντίστοιχο πρόγραμμα έχει ήδη δρομολογηθεί για την Ιθάκη και στο πρότυπο αυτού επελέγη η Σκόπελος, καθώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα νησί με αντίστοιχα στοιχεία ευαλωτότητας σε δασικές πυρκαγιές και πλημμυρικά φαινόμενα».

Σημειώνεται ότι πριν από την επίσκεψη στη Σκόπελο, ο υπουργός θα μεταβεί στη Σκιάθο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς και επίσκεψη στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ