ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτες συσκέψεις για τις αυτοδιοικητικές - Στις 8 και 9 Οκτωβρίου η Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτες συσκέψεις για τις αυτοδιοικητικές - Στις 8 και 9 Οκτωβρίου η Κεντρική Επιτροπή
Ονόματα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν έπεσαν στο τραπέζι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αφού η συζήτηση είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

Ημέρα αυτοδιοίκησης ήταν η χθεσινή, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, για το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αφού για την προεργασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023 συνεδρίασαν τόσο το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα όσο και η ειδική κομματική επιτροπή- Κώστας Ζαχαριάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κατερίνα Κνήτου- που έχει συσταθεί επί τούτου.

Ονόματα, πάντως, δεν έπεσαν στο τραπέζι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αφού η συζήτηση είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο.

Καθυστέρησε, μάλιστα, γιατί το καλοκαίρι, με την αυξημένη τότε πιθανότητα πρόωρων βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο, είχε δοθεί προτεραιότητα στη συγκρότηση των βουλευτικών ψηφοδελτίων.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο περιγράφηκε το πλαίσιο αρχών το οποίο θα πρέπει να υπηρετήσουν οι υποψήφιοι, με τις λεπτομέρειες ανοιχτές προς συζήτηση τόσο στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όσο και της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου.

Και στην κομματική επιτροπή, εξάλλου, αποφασίστηκε να μην αργήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων, με στόχο να έχουν ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ώστε να έχουν χρόνο μπροστά τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατεβαίνει με στρατηγική νίκης κι ανοιχτά ψηφοδέλτια προς όλους όσοι ασπάζονται τις ιδέες του και είναι φερέγγυα πρόσωπα», μας επισημαίνουν κομματικές πηγές.

Επιπλέον, θα καταβληθεί προσπάθεια να αποφευχθούν τα λάθη των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, του 2019, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν και πανωλεθρία.

Για την επίτευξη αυτών των σκοπών θα επιχειρηθούν και συγκλίσεις σε τοπικό επίπεδο με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις και ιδίως για περιφέρειες και δήμους- κλειδιά που καθορίζουν και τις εντυπώσεις.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ, με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, καθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και το ζήτημα των υποκλοπών, εγκαινιάζει με αυτόν τον τρόπο ένα νέο γύρο επαφών με την ευρωπαϊκή ηγεσία, επιχειρώντας να επαναθεμελιώσει το ηγετικό του προφίλ και στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ