ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο Τσίπρα - Τσούνη, τι περιείχε το «μενού»

Δείπνο Τσίπρα - Τσούνη, τι περιείχε το «μενού»
Οι δύο άνδρες δείπνησαν στην πρεσβευτική κατοικία ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας δείπνο στον Αλέξη Τσίπρα, στην πρεσβευτική κατοικία.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη διάρκεια του δείπνου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τον κ. Τσούνη για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα ελληνοτουρκικά, το ουκρανικό και τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών.

Η πρώτη είχε λάβει χώρα στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή, στις 14 Ιουνίου, και ήταν συνάντηση γνωριμίας αφού τότε μόλις είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ο κ. Τσούνης.

Στην Κουμουνδούρου κρατούν κλειστά στόματα για τα όσα διημείφθησαν στο δείπνο, για το οποίο πάντως αναφέρουν πως διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες όπου θα έχει την ευκαιρία αύριο να συναντηθεί, πέρα από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα παραστεί επίσης στην τιμητική εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τον Μανώλη Γλέζο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στη βελγική πρωτεύουσα και με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

«Κυρίως πιάτο» θα είναι το κράτος δικαίου στη χώρα μας, με αφορμή τις παρακολουθήσεις και τις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις.

Όπως ισχυρίζονται στην αξιωματική αντιπολίτευση, σε κάθε θεσμική συνάντηση, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, αλλά και κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα επανέρχεται στο θέμα των υποκλοπών.

"Αυτό έχουν κάνει και οι ευρωβουλευτές μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η ΕΕ θα πρέπει να έχει μια καλή γνώση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ώστε όπου είναι αυτό δυνατό να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις", συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ