ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη Τσίπρα - Χαμόγελα για τη συμμετοχή στις θεματικές εκδηλώσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη Τσίπρα - Χαμόγελα για τη συμμετοχή στις θεματικές εκδηλώσεις
Στην Κουμουνδούρου ναι μεν παραδέχονται ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, ιδίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ωστόσο επισημαίνουν πως ο δρόμος έως μία προγραμματική- κυβερνητική σύγκλιση είναι μακρύς κι ανηφορικός INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του  ΑΝΤ1 παραχωρεί το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, εστιάζοντας στις έξι εθνικές προτεραιότητες που παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, καθώς και σε αυτό των υποκλοπών.

Ως προς το Κράτος Δικαίου, στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ενοχληθεί από όσα είπαν η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος, Βέρα Γιούροβα, κι ο πρόεδρος της Επιτροπής LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ, στον κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αλλά και σε όσα τους είπε η ίδια η κυρία Γιούροβα κατά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνάντησή της στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου ναι μεν παραδέχονται ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, ιδίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ωστόσο επισημαίνουν πως ο δρόμος έως μία προγραμματική- κυβερνητική σύγκλιση είναι μακρύς κι ανηφορικός.

Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμούν, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα πιέζεται δημοσκοπικά όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές και η πόλωση ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα θα αυξάνεται.

Από την άλλη, ωστόσο, ευελπιστούν πως μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για κυβερνητική συνεργασία κι αυτό γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και, κατά συνέπεια, κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων.

Παραλλήλως, στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι από τις ανοιχτές θεματικές εκδηλώσεις για την ακρίβεια και την προώθηση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος που διοργανώνουν οι κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές, εντός κι εκτός Αττικής, με τη συμμετοχή προβεβλημένων βουλευτών και στελεχών.

Θεωρούν, άλλωστε, πως είναι και μία πρώτης τάξης ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλιά και νέα, και να αισθανθούν πως ο κομματικός οργανισμός τα ακούει και τα θέλει πράγματι ενεργά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ