ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για συνάντηση Μητσοτάκη-Γιούροβα: Η κυβέρνηση έχει κάνει το τρολάρισμα επιστήμη

Ηλιόπουλος για συνάντηση Μητσοτάκη-Γιούροβα: Η κυβέρνηση έχει κάνει το τρολάρισμα επιστήμη
«Μέσα στην αλαζονεία του ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι θα συνεχίσει να κοροϊδεύει και στα θέματα δημοκρατίας και διαφάνειας, τόσο τους πολίτες όσο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει το τρολάρισμα επιστήμη», αναφέρει σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος απόψε, Πέμπτη, παραθέτει απόσπασμα της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου: «Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης (European Media Freedom Act), το νέο σύνολο κανόνων το οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία του πλουραλισμού και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζει στον συντάκτη της ανακοίνωσης πως αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει νομοθέτηση για την ονομαστικοποίηση των μετοχών των καναλιών, κάτι που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι έσπευσε να ακυρώσει με το που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως δώρο στους καναλάρχες.

«Επίσης, οι προτάσεις που έχει εισηγηθεί η Επίτροπος Γιούροβα, θέτουν ένα πλαίσιο ασφάλειας των δημοσιογράφων απέναντι σε πρακτικές παρακολουθήσεων από κρατικές υπηρεσίες. Ας πούμε ένα τυχαίο παράδειγμα που μας έρχεται στο μυαλό: την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη να παρακολουθεί τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, επειδή αυτός κάνει τη δουλειά του και ερευνά σκάνδαλα που εμπλέκονται τραπεζικά στελέχη. Με αγωνία, ή και όχι, θα περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πιθανότητες βέβαια λένε ότι μέσα στην αλαζονεία του ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι θα συνεχίσει να κοροϊδεύει και στα θέματα δημοκρατίας και διαφάνειας, τόσο τους πολίτες όσο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ευτυχώς σύντομα οι πολίτες θα τον στείλουν στο σπίτι του», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ