ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τη δήλωση περί των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τη δήλωση περί των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ
«Τώρα ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποκλοπών έχει να κάνει με κάποιον που επιδίωξε να επιβαρύνει τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ» τονίζει το κόμμα INTIME

Στο «στόχαστρο» του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε η αναφορά του πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βρετανικούς Sunday Times.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι' αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Αν κάποιος ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει πετύχει».

Με αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τις αναφορές αυτές του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι ο κ. Μητσοτάκης «συνέχισε να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει την ουσία της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών αλλά παρά ταύτα απέλυσε δύο πρόσωπα».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι:

«Αλλάζοντας τις εκδοχές σαν τα πουκάμισα, τώρα ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποκλοπών έχει να κάνει με κάποιον που επιδίωξε να επιβαρύνει τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

»Ποιος; Ο ανιψιός και στενότερος συνεργάτης του; Ο εκλεκτός του στην ΕΥΠ, διορισμένος μάλιστα με αλλαγή των κριτηρίων επιλογής;

»Δεν του φτάνει η κοροϊδία σε 11 εκατομμύρια Έλληνες που τώρα θέλει να την διευρύνει και σε 67 εκατομμύρια Βρετανούς;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση επισημαίνει, τέλος, πως ο πρωθυπουργός «απέφυγε να αναφέρει ότι χάρις την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα -ούτε καν αυτά που παραιτήθηκαν- παρά μόνο ο παρακολουθούμενος και το α λα καρτ απόρρητο σφράγισε τα στόματα του πρώην και του νυν διοικητή της ΕΥΠ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ