ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα - Σε περιπολία μη επανδρωμένες λέμβοι με υπερσύγχρονα συστήματα

Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα - Σε περιπολία μη επανδρωμένες λέμβοι με υπερσύγχρονα συστήματα
Ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο INTIME

Τα μέτρα φύλαξης στον Έβρο ενισχύει η Ελλάδα για να απωθήσει ένα νέο κύμα εισόδου μεταναστών, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης που επιχειρεί η Άγκυρα, μέσα από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την οποία έχει καταγγείλει επανειλημμένα η ελληνική πλευρά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια για την ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και τα νερά στο ποτάμι αναμένεται να ανέβουν αρκετά, ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο.

Περιπολίες και με μη επανδρωμένες λέμβους

Γι’ αυτό τον λόγο το αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης που θα υπάρχει στον φράκτη, θα εγκατασταθεί και στις λέμβους. Δηλαδή, όταν οι λέμβοι που περιπολούν θα έχουν κάμερες μέρα και νύχτα, ειδικά ραντάρ που θα ανιχνεύουν την κίνηση και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, να βλέπουν ακριβώς τι γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας.

Μάλιστα, αυτό το σύστημα θα είναι τόσο εξελιγμένο, που αυτή την εποχή οι επιχειρησιακοί που βρίσκονται στον Έβρο κάνουν έρευνα ώστε να προμηθευτεί η χώρα μας μη επανδρωμένες λέμβους, οι οποίες θα μπορούν να κάνουν κανονικά περιπολίες μέσα στο ποτάμι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών χωρίς μέσα στις λέμβους να υπάρχουν άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ