ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών

Μπακογιάννη: Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών
«Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών, υπάρχει ενδεχόμενο κρίσης» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη INTIME / Αρχείου

«Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών, υπάρχει ενδεχόμενο κρίσης» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Καλεσμένη στον ΣΚΑΪ η κυρία Μπακογιάννη, είπε μεταξύ άλλων ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος εξαρτάται από την Άγκυρα. «Θα κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο, αλλά δεν είπε ο Μητσοτάκης "Ερντογάν γιοκ’" ο Ερντογάν είπε "Μητσοτάκης γιοκ"» ανέφερε χαρακτηριστικά ενόψει της συνόδου της Πράγας.

Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι ο μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία, οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά της προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον του λαού σε αλλά πράγματα, «γιατί είναι πολύ δύσκολο ο Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές με πληθωρισμό 80%».

Σχετικά με το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» η βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι «η Λιβύη είναι διαλυμένο κράτος αυτή τη στιγμή, η μισή Λιβύη δεν δέχεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο».

«Η Λωζάννη δεν έχει υπογραφεί μόνο από την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά από πάρα πολλά κράτη. Τη Λωζάννη την έκανε κόσκινο η Τουρκία στη Συρία. Αυτά που λέει ο Ακάρ είναι μπούρδες. Τα νησιά μας έχουν αμυντική, όχι επιθετική θωράκιση» εξήγησε δε. Κανείς δεν θα τολμήσει να πειράξει ελληνικό νησί διαβεβαίωσε.

«Τους ηγέτες που είναι πολύ στριμωγμένοι τους φοβάμαι» δήλωσε για τον Ερντογάν και κυρίως για τον Πούτιν η βουλευτής. «Όταν το λιοντάρι το σπρώξεις στη γωνία δεν ξέρεις ποτέ τι σου κάνει. Έχει κρίση μεγαλείου, δεν υπάρχει κανείς να του τραβήξει το αφτί» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ