ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράγα: Αποστάσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν στην οικογενειακή φωτογραφία

Πράγα: Αποστάσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν στην οικογενειακή φωτογραφία
Στην οικογενειακή φωτογραφία στάθηκαν μακριά ο ένας από τον άλλο, ενώ δεν βρέθηκαν ούτε στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν Petr David Josek / AP

Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν όταν οι ηγέτες συναντήθηκαν για τη λεγόμενη «οικογενειακή» φωτογραφία της άτυπης Συνόδου της Πράγας.

Η ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά λόγω των συνεχών προκλήσεων και της απειλητικής ρητορικής της Άγκυρας, αποτυπώθηκε και στο κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου.

Στην οικογενειακή φωτογραφία στάθηκαν μακριά ο ένας από τον άλλο, ενώ δεν βρέθηκαν ούτε στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν.

oikogeneiaki-praga-papamitsos.jpeg
Οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου της Πράγας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας και τον Ισπανό πρόεδρο, Πέδρο Σάντσεθ.

mitsotakis-truss-sanchez-AP.jpg
Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Λιζ Τρας και τον Πέδρο ΣάντσεθPool AP

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στάθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

erdogan-Aliyev2-praga-AP.jpg

Ο Ερντογάν μίλησε ακόμη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει τους ηγέτες για τις τουρκικές προκλήσεις και την ακραία ρητορική της Άγκυρας σε βάρος της Αθήνας.

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε και σήμερα με την ευκαιρία της έναρξης της Συνόδου, δηλώνοντας ότι «ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια».

mitsotakis-praga-papamitsos.jpeg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο της Πράγας.Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ