ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέμπερ κατα Ερντογάν: Απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Βέμπερ κατα Ερντογάν: Απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας
«Ο Πούτιν δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στο τραπέζι της Ευρώπης από την πίσω πόρτα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός AP Photo/Jean-Francois Badias

Την δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα, εκφράζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ σε δηλώσεις του στη γερμανική Bild.

Ο κ. Βέμπερ στη συνέντευξή του εκφράζει ανησυχία για τον συγχρωτισμό του Ταγίπ Ερντογάν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Ο Πούτιν δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στο τραπέζι της Ευρώπης από την πίσω πόρτα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός και καλεί τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να μην επιτρέψουν καμία αμφισημία ως προς την υποστήριξη της Ουκρανίας και το μέλλον της ΕΕ».

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ στάθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις Εντογάν σε βάρος της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου και απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, αλλά και η πραγματικότητα για τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του Ερντογάν για ένταξη της χώρας του στην ΕΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ