ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Ακάρ στο Λονδίνο με το βλέμμα στα μαχητικά Eurofighter Typhoon

Επίσκεψη του Ακάρ στο Λονδίνο με το βλέμμα στα μαχητικά Eurofighter Typhoon
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είδε το πιλοτήριο του Eurofighter Typhoon Fighter και εξέτασε το αεροσκάφος από κοντά, ενώ έλαβε και πληροφορίες από τους πιλότους Twitter/@DefenceHQ

To μαχητικό αεροπλάνο Eurofighter Typhoon της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας εξέτασε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Ο Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε την Πέμπτη με το Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας, και στη συνέχεια επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Coningsby.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είδε το πιλοτήριο του Eurofighter Typhoon Fighter και εξέτασε το αεροσκάφος από κοντά, ενώ έλαβε και πληροφορίες από τους πιλότους.

Τον Ακάρ συνόδευε ο υποστράτηγος της Αεροπορίας Εργκίν Ντιντς, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Διαχείρισης στο τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, το Typhoon μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τα ελληνικά αεροσκάφη F-16 Block 70s όσο και τα αεροσκάφη Rafale.

Τα πολεμικά αεροσκάφη Typhoon που ανήκουν στη βρετανική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχαν πρόσφατα στην άσκηση ANATOLIAN EAGLE 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο και πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν την ευκαιρία να τα εξετάσουν από κοντά.

Η Άγκυρα έχει στείλει το μήνυμα ότι εάν η συμφωνία με τους Αμερικανούς για την αναβάθμιση και αγορά F-16 δεν προχωρήσει, τότε θα στραφούν στην επιλογή των μαχητικών Eurofighter Typhoon.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ