ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθανασόπουλος κατά ΝΔ για τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Καραθανασόπουλος κατά ΝΔ για τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις
Τα πορίσματα όντως δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς οι συνεδριάσεις της επιτροπής ήταν απόρρητες ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI

Επίθεση στην πλειοψηφία ότι δεν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Με δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Καραθανασόπουλου, γίνεται λόγος για κουκούλωμα με πρόσχημα το απόρρητο της διαδικασίας και επισημαίνει πως το ΚΚΕ θα δημοσιοποιήσει το δικό του πόρισμα.

Η δήλωση του Νίκου Καραθανασόπουλου:

«Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη
δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο.

Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της ΝΔ, τα πορίσματα όντως δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς οι συνεδριάσεις της επιτροπής ήταν απόρρητες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο για κλειστή συνεδρίαση της Ολομέλειας, κάτι που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ