ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου: Υπερπήσεις από τουρκικά UAV σε Κανδελιούσσα, Τριανήσια

Συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου: Υπερπήσεις από τουρκικά UAV σε Κανδελιούσσα, Τριανήσια
Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο ΑΠΕ - ΜΠΕ - ΕPΑ / LESZEK SZYMANSKI

Mε αμείωτη συχνότητα και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 15:52 το μεσημέρι της Κυριακής, πάνω από την Κανδελιούσσα, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα, στις 12:06 το μεσημέρι της Κυριακής, πραγμαοποιήθηκε υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από τα Τριανήσια, νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Επίσης, τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 02:26, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ