ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινοβουλευτική μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη μεταθέτει την Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινοβουλευτική μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη μεταθέτει την Κεντρική Επιτροπή
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν μειώνει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα

Αύριο Παρασκευή θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Αυτή η εξέλιξη μεταθέτει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το Σάββατο και την Κυριακή, αντί για την Παρασκευή και το Σάββατο όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, καθώς κι αν προτίθεται να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε εργαζόμενους, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με τα επίσημα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας.

Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου υποβαθμίζουν τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Ομπρέλας για τη στρατηγική και τακτική του κόμματος, κυρίως ως προς το μεσαίο χώρο, τους νέους και τις δημοσκοπήσεις.

Όπως, άλλωστε, είπε κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τρίτης, «άλλο η καλόπιστη κριτική κι άλλο η συνεχής αμφισβήτηση», «δεν πρέπει να τραβάμε κουπί από την αντίθετη πλευρά, αλλά προς την ίδια πλευρά όλοι» κι «έχουμε απέναντί μας τον Μητσοτάκη κι ένα μαραθώνιο να διανύσουμε. Μην έχουμε απέναντί μας και τον κακό μας εαυτό».

Όπως κι αν έχει, από την επόμενη εβδομάδα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξορμούν στην περιφέρεια στο πλαίσιο καλύτερης επικοινώνησης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, με τον κ. Τσίπρα να δίνει ο ίδιος το παράδειγμα.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το προσεχές δίμηνο περίπου μέχρι τα Χριστούγεννα ώστε να πειστεί η κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ