ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς από ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι ισχυρή - Αδιαπραγμάτευτη η εθνική κυριαρχία

Χαρδαλιάς από ΗΠΑ: Η Ελλάδα είναι ισχυρή - Αδιαπραγμάτευτη η εθνική κυριαρχία
Στην έδρα του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στην έδρα του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στις 12 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μεταξύ άλλων, Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε τη στήριξη και συμβολή της ελληνικής ομογένειας στην προβολή των εθνικών θεμάτων της μητέρας πατρίδας, στη λειτουργία της ως εργαλείο ήπιας ισχύος στις προσπάθειες της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία, καθώς και στη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τόνισε ότι «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που είχαν βρεθεί ποτέ. Και εσείς το ξέρετε, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του αποτελέσματος βασίζεται στη δική σας καθοδήγηση, στη δική σας προσπάθεια, στη δική σας στήριξη».

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή, η Ελλάδα επιζητεί την ειρήνη, παραμένει νηφάλια, παραμένει ψύχραιμη αλλά παραμένει και αδιαπραγμάτευτη σε ο,τιδήποτε αφορά στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Επίσης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί την ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης για την πολυσχιδή και πλούσια δράση που αναπτύσσει με επίκεντρο την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την ισχυροποίηση της ελληνικής φωνής στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ στη συνέχεια μίλησε στα στελέχη της διπλωματικής αποστολής του προξενείου.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε: «γνώρισα ανθρώπους που αισθάνθηκα πόσο βαθιά μέσα τους έχουν την Ελλάδα μας».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δουλεύουμε καθημερινά ώστε η Ελλάδα να είναι ισχυρή, πρωταγωνίστρια και να επιβάλλει το σεβασμό όλων», επισήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Μέσα από το κομμάτι των εξοπλισμών», συνέχισε, «ανοίξαμε τα φτερά μας στις συμμαχίες μας, τους λαούς εκείνους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αρχές, κοινές αξίες, σε εκείνους τους λαούς που δώσαμε κοινούς αγώνες για Δημοκρατία, για Ελευθερία, για Δικαιοσύνη».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τον προέδρο της AHEPA Jimmy Kokotas, τον ιδρυτή και πρόεδρο της Eastern Mediterranean Business & Culture Alliance Lou Katsos, τον A΄ αντιπρόεδρο της Hellenic Lawyers Association George Zapantis, καθώς και επιφανή μέλη οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων της ομογένειας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε δείπνο εργασίας που παρέθεσαν οι Σύλλογοι Ευρυτάνων και Μεσσήνιων, παρουσία και του ελληνοαμερικανού γερουσιαστή της Πολιτείας του Rhode Island Leonidas Raptakis, με τα μέλη των οποίων συζήτησε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ