ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ ο Νίκος Χαρδαλιάς: Έρχεται το πρόγραμμα «ΦΙLIA»

Στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ ο Νίκος Χαρδαλιάς: Έρχεται το πρόγραμμα «ΦΙLIA»
Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Στην έδρα της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (US Naval Academy), στην Ουάσιγκτον, βρέθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως ανακοινώθηκε, τον υποδέχθηκε ο διοικητής της Ακαδημίας αντιναύαρχος Sean Buck. Ο Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή, το πρόγραμμα ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Ακαδημίας και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Πρότεινε, προστίθεται στην ανακοίνωση, την από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση ενός προγράμματος στρατιωτικής, ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, με τη διαδικασία ανταλλαγής Ναυτικών Δοκίμων μεταξύ της Αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας και της Ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, επ' ωφελεία των μελλοντικών ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με την ονομασία «ΦΙLIA».

Η παρουσίαση της πρότασης έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Πρέσβη Θεόδωρο Μπιζάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της πρεσβείας.

Ακολούθως, επισκέφθηκε την Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, όπου συναντήθηκε με τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδας στις ΗΠΑ συνταγματάρχη Παναγιώτη Βλαχόπουλο και τα στελέχη που υπηρετούν στην Αντιπροσωπεία, τα οποία συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ