ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο Έβρος είναι απροσπέλαστος – Περιμένουμε εξηγήσεις από την Τουρκία

Θεοδωρικάκος: Ο Έβρος είναι απροσπέλαστος – Περιμένουμε εξηγήσεις από την Τουρκία
«Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / Eurokinissi

Για καθημερινή απειλή στον Έβρο μέσω των μεταναστών έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας παράλληλα το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες σε ελληνικό έδαφος.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στο μεσαίωνα».

«Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, και συμπλήρωσε:

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ξεκαθάρισε δε, πως τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα.

«Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπο και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας από πλευράς της Τουρκίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως υπάρχει «απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό».

«Και δεν θα πούμε τίποτα άλλο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Όλοι οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη»

Αναφορικά με την φρικιαστική υπόθεση στα Σεπόλια, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων».

«Όλα στο φως, όλοι οι ένοχοι στην Δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων. Όποιος είναι εμπλεκόμενος και ύποπτος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης χωρίς δεύτερη κουβέντα» υπογράμμισε, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι συλλήψεις θα συνεχιστούν.

«Ένταλμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες» είπε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ