ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρφιά Τσίπρα για Τσιόδρα στην παρουσίαση του βιβλίου Φαραντούρη

Καρφιά Τσίπρα για Τσιόδρα στην παρουσίαση του βιβλίου Φαραντούρη
"Ο ρόλος της επιστήμης δεν είναι να βρίσκεται στην υπηρεσία της προπαγάνδας, αλλά στην υπηρεσία της αλήθειας, στην υπηρεσία του κοινού καλού.", σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, στο τέλος της παρέμβασής του στην παρουσίαση του βιβλίου του πανεπιστημιακού καθηγητή και συμβούλου του επί των ενεργειακών θεμάτων, Νικόλα Φαραντούρη, για τον Σωτήρη Τσιόδρα, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως ο κ. Φαραντούρης ως επιστήμονας τις ημέρες της ενεργειακής κρίσης κάνει το καθήκον του, τεκμηριώνει, διαφωτίζει, παρεμβαίνει.

«Αυτός είναι ο ρόλος της επιστήμης. Όχι να είναι στην υπηρεσία της προπαγάνδας, αλλά στην υπηρεσία της αλήθειας, στην υπηρεσία του κοινού καλού. Έτσι όπως ο καθένας το κατανοεί. Κι έτσι όπως αντικειμενικά η επιστήμη το προσδιορίζει. Μακάρι να ήταν οι περισσότεροι σε αυτή τη κατεύθυνση που είναι ο Νικόλας. Και μακάρι να είναι αυτό το βιβλίο μια αφορμή να προβληματιστούμε και να αφυπνιστούμε. Να αφήσουμε τις εύκολες ατάκες και να αναζητήσουμε λύσεις που περνάνε μέσα από τη βάσανο της μελέτης, της γνώσης και της τεκμηρίωσης. Γιατί μόνο τότε οι λύσεις θα είναι δίκαιες και βιώσιμες», σημείωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ