ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Καμία ολιγωρία από πλευράς δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Κολωνού

Μπακογιάννης: Καμία ολιγωρία από πλευράς δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Κολωνού
«Κάποιοι συνάδελφοι έπεσαν στην παγίδα του να ξεπλύνουν τις διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού κράτους, περιορίζοντας τη συζήτηση στην αυτοδιοίκηση και στοχοποιώντας τον δήμο Αθηναίων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων INTIME NEWS / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η τραγική υπόθεση του Κολωνού υπήρξε το βασικό σημείο αναφοράς και συζήτησης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας τη Δευτέρα.

Απαντώντας στις αιχμές περί ολιγωρίας από πλευράς του δήμου στην υπόθεση του Κολωνού, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι συνάδελφοι έπεσαν στην παγίδα του να ξεπλύνουν τις διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού κράτους, περιορίζοντας τη συζήτηση στην αυτοδιοίκηση και στοχοποιώντας τον δήμο Αθηναίων».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται η φτώχεια στις γειτονιές της Αθήνας και άρα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το «τι κάνουμε ως δήμος στα ζητήματα της φτώχειας και ποια είναι η στρατηγική μας - γιατί αυτό που έγινε στον Κολωνό είναι ένα τεράστιο 'καμπανάκι' για το τι συμβαίνει σε οικογένειες οι οποίες είναι ευάλωτες, τι συμβαίνει όταν λειτουργούν ελλειμματικά οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ένα βάθος χρόνου», και εκτίμησε ότι οι αποκαλύψεις απαιτούν έναν ανασχεδιασμό της κατεύθυνσης του δήμου.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έθεσαν νωρίτερα υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, οι κυρίες Γκαγκάκη και Δασκαλάκη, για την κατάσταση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε:

«Νομίζω ότι όλοι εμείς, πέρα και πάνω από παρατάξεις, έχουμε ένα κοινό στόχο - να προστατεψουμε το επόμενο θύμα. Και σε αυτή την κατέυθυνση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων. Ρωτηθήκαμε για τους κοινωνικούς λειτουργούς, η απάντηση είναι ότι έχουμε ζητήσει 9 και δυστυχώς μας έχει εγκριθεί κανείς. Η απάντηση είναι ότι έχουμε στο πλαίσιο της κινητικότητας ανοίξει 11 θέσεις, δυστυχώς δεν αναταποκρίθηκε κανείς. Η απάντηση είναι ότι ευτυχώς μέσω των συμβασιούχων Covid καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για τον δήμο επιπλέον 22 κοινωνικούς λειτουργούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, για να σημειώσει ότι «ο δήμος Αθηναίων συστηματικά και επίμονα μπαλώνει τις τρύπες που αφήνει το κεντρικό κράτος».

Τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και η αντιπολίτευση, εξεφρασαν την θλίψη τους για τον χαμό του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαίδη, και στην εισήσηση-πρόταση του Νάσου Ηλιόπουλου να ενισχύσει οικονομικά ο δήμος Αθηναίων, φορείς όπως ο Σύλλογος «Φλόγα», ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη μια πολύ στενή συνεργασία με τη «Φλόγα».

«Την Παρασκευή που μας πέρασε, ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό έργο - είναι η πεζοδρόμηση του δρόμου που συνδέει τους δύο ξενώνες. Όπως είπε αυτή η υπέροχη πρόεδρος της Φλόγας, η κυρία Μαίρη, αυτό σημαίνει ότι τα παιδάκια της Φλόγας θα δουν επιτέλους λίγο ουρανό. Εννοείται λοιπόν, πως ό,τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, θέλουμε να το κάνουμε και να το κάνουμε και μαζί», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ