ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για βιασμό 12χρονης: Συμπεριφορά κτήνους από τον Ηλία Μίχο - Υποδειγματικοί χειρισμοί ΕΛΑΣ

Οικονόμου για βιασμό 12χρονης: Συμπεριφορά κτήνους από τον Ηλία Μίχο - Υποδειγματικοί χειρισμοί ΕΛΑΣ
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συμπεριφορά «κτήνους» καταλόγισε στον 53 Ηλία Μίχο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 για τους χειρισμούς του θέματος από ορισμένα ΜΜΕ, παραδέχθηκε πως η στρεβλή αντίληψη περί ανταγωνισμού οδηγεί σε περαιτέρω «κανιβαλισμό».

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως ανάμεσα στην ασυδοσία των ΜΜΕ και τη λογοκρισία υπάρχει μια λεπτή ισορροπία και πώς το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά, αλλά με τα νομοθετικά εργαλεία που έχει θεσμοθετήσει.

Σημείωσε δε, πως είναι και ζήτημα επιλογής και κρίσης των πολιτών.

Σύμφωνα με όσα είπε στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης της κ. Σακοράφα, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το ΕΣΡ, το οποίο απέστειλε στα ΜΜΕ επιστολή στις 10 Οκτωβρίου αναφορικά με τις υποχρεώσεις για την προστασία των ανηλίκων, ενώ όπως είπε ότι είναι προς εξέταση τι μπορεί να γίνει με την σύντμηση των χρόνων επιβολής προστίμων, καθώς όταν επιβληθεί το πρόστιμο σε κάποιο κανάλι η ζημία στο θύμα έχει γίνει.

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ που στηλίτευσε απαράδεκτα περιστατικά στην κάλυψη της υπόθεσης της 12χρονης, αλλά και τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου για το γεγονός ότι υλικό της δικογραφίας έγινε φέιγ βολάν, ενώ στάθηκε θετικά στην πρόταση της βουλευτού του ΜέΡΑ 25 για σύσταση γραφείου τύπου που θα διανέμει στα ΜΜΕ ό,τι υλικό μπορεί να δημοσιοποιηθεί από τη δικογραφία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για υποδειγματικούς χειρισμούς εκ μέρους της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η πολιτεία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ κοντά στο 12χρονο παιδί για να το στηρίξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ