ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική παγίδα το «νόμος, τάξη και ασφάλεια»

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική παγίδα το «νόμος, τάξη και ασφάλεια»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο ότι η ακρίβεια που βιώνουμε στη χώρα μας είναι πρωτίστως ακρίβεια Μητσοτάκη και δευτερευόντως οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν επιθυμούν να πέσουν στην κυβερνητική παγίδα, όπως τη χαρακτηρίζουν, και να κάνουν πρώτο θέμα τα ζητήματα νόμου, τάξης και ασφάλειας, όπως εκτιμούν πως επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Ναι μεν αναγνωρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση τη σοβαρότητά τους- ιδίως σε σχέση με όσα αποκαλύπτονται για το κύκλωμα παιδεραστίας του Κολωνού και τα όσα συμβαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας-, αλλά κρίνουν πως στην κυβέρνηση επιθυμούν να μετατοπίσουν τη δημόσια συζήτηση μακριά από τα ζητήματα ακρίβειας κι αισχροκέρδειας που μαστίζουν κατά βάση τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέχεια, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τους αρτοποιούς στο χώρο δουλειάς τους κι όχι στα γραφεία της Κουμουνδούρου, στην άμεση επαφή του με επαγγελματικούς κλάδους που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση, καθώς και σε λαϊκές γειτονιές της Αττικής και περιφερειακές πρωτεύουσες.

Εν προκειμένω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Ειδικότερα, στις 10:30 θα συναντηθεί με αγρότες της περιοχής των Βασιλικών (θερμοκήπιο πλησίον Γυμνασίου- Λυκείου Βασιλικών), στις 11.30 θα περιοδεύσει σε περίπτερα της 29ης Έκθεσης Agrotica, ενώ στις 14.00 θα συναντήσει κτηνοτρόφους της περιοχής στο Βιολογικό Αγρόκτημα Παναγιωτίδη (οικισμός Πλατεία, δήμου Βόλβης).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο ότι η ακρίβεια που βιώνουμε στη χώρα μας είναι πρωτίστως ακρίβεια Μητσοτάκη και δευτερευόντως οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, κάνουν λόγο για εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, η οποία όμως συγκρούεται με την τραγική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλούν για εκρηκτικό μείγμα ανόδου των τιμών και καθήλωσης των εισοδημάτων, την ίδια ώρα που το ΑΕΠ της χώρας φαίνεται πως θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2019, ο πληθωρισμός κινείται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έχουμε την πιο ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη, με τη ΡΑΕ να δείχνει 57% μεσοσταθμική αύξηση για το Σεπτέμβριο, και το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ των 27 μετά τη Βουλγαρία.

Ως προς τα εσωκομματικά, η ενεργοποίηση των νέων μελών, όπως αυτά προέκυψαν μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου, μπλοκάρεται κι από την καθυστέρηση διαδικασιών όπως η σχετική ψηφιακή ενημέρωση των καταλόγων των τοπικών και κλαδικών Οργανώσεων Μελών ούτως ώστε να μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν στη μετάδοση των κεντρικών αντιπολιτευτικών μηνυμάτων.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το CNN Greece, από το αν ενσωματωθούν οι προτάσεις της στο επίσημο σχέδιο απόφασης που θα κατατεθεί προς έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου εξαρτά η Ομπρέλα το ενδεχόμενο κατάθεσης δικού της σχεδίου, που θα περιλαμβάνει αναφορές και στο μεταναστευτικό- προσφυγικό, στα ζητήματα φύλου και στους νέους, μεταξύ άλλων.

Το αν θα γίνει αυτή η ενσωμάτωση αναμένεται να καθοριστεί σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ