ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για μεταβίβαση μετοχών ΤΑΙΠΕΔ

Ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για μεταβίβαση μετοχών ΤΑΙΠΕΔ
Απαντήσεις για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά στην πώληση μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ - Cosco, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ INTIME

Απαντήσεις για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά στην πώληση μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ - Cosco, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση 35 βουλευτών του στη Βουλή.

Με επικεφαλής τον Γιάννη Ραγκούση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούμενοι δημοσίευμα μιλούν για ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, μεταβιβάζοντας στον ΟΛΠ-Cosco το 7,13 των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά το ξεπούλημα του 16% των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ του ΟΛΠ στην COSCO, το ελληνικό δημόσιο πουλάει επιπλέον το 7,13% των μετοχών που κατέχει μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του οποίου η τρέχουσα είναι αξία 27 εκατ ευρώ, όπως προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστοτόπου banking news.

Mε αυτόν τον τρόπο, ο βασικός στρατηγικός επενδυτής του ΟΛΠ, η Cosco που ήδη ελέγχει το 67% -δηλαδή την καταστατική πλειοψηφία- μετά την εξαγορά του ανωτέρω ποσοστού του δημοσίου θα ανέλθει στο 74% και μπορεί να υποβάλλει δημόσια πρόταση, ώστε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ελληνικό δημόσιο εξέφρασε την πρόθεση του στην Cosco να αποχωρήσει από αυτή την συμμετοχή και επομένως μετά την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ο ΟΛΠ θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο και η διασπορά μετοχών θα μειωθεί.

Δεδομένων των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Είναι ακριβές το εν λόγω δημοσίευμα; Γιατί δεν έχει ενημερωθεί η Βουλή για την ανωτέρω πώληση μετοχών του ελληνικού δημοσίου;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ