ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα σε Άγκυρα από Βερολίνο: Δεν είναι σωστές οι απειλές εναντίον γειτόνων

Αυστηρό μήνυμα σε Άγκυρα από Βερολίνο: Δεν είναι σωστές οι απειλές εναντίον γειτόνων
Τι απάντησε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…» AP Photo/Markus Schreiber

Τις προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και την απειλή «Θα έρθουμε μια νύχτα…» του Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την Παρασκευή το Βερολίνο.

«Δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε:

«Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ο Σολτς

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτςθα επισκεφτεί τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σολτς θα έρθει στη χώρα μας απευθείας από το Παρίσι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούχνερ, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Ο κ. Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ