ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης σε Τσίπρα: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Βορίδης σε Τσίπρα: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους
«Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία», τονίζει σχετικά ο κ. Βορίδης INTIME

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικό ερώτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία», τονίζει σχετικά ο κ. Βορίδης.

Σημειώνεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράγοντας σταθερότητας αφού μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικές συνεργασίες, ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός λέει και δεύτερες και τρίτες κάλπες.

«Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι "άριστοι"», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην προκηρύξει εκλογές για το καλοκαίρι, διαταράσσοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή και δυσκολεύοντας τους νέους να ψηφίσουν.

Ως προς την αυτοδιοίκηση, κάλεσε την κυβέρνηση να μην μεταφέρει τα «γκολπόστ» καταπώς τη συμφέρει, μεταθέτοντας το χρόνο των εκλογών.

Τόνισε πως στόχος είναι συγκροτηθούν ψηφοδέλτια νίκης από την πρώτη Κυριακή και πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει προοδευτική διακυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο, πρέπει να το επιθυμεί και σε τοπικό.

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως οι κεντρικές αποφάσεις δεν εφαρμόστηκαν σε τοπικό επίπεδο το 2019.

«Όλα τα σφυριά πρέπει να βαράνε σε ένα αμόνι», επισήμανε και για το συνδικαλισμό, θέτοντας ως ορόσημο τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ