ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυστηροποιούμε το πλαίσιο χορήγησης αδειών σε τρομοκράτες, παιδοβιαστές, δολοφόνους

Θεοδωρικάκος: Αυστηροποιούμε το πλαίσιο χορήγησης αδειών σε τρομοκράτες, παιδοβιαστές, δολοφόνους
Οι κατηγορίες εγκληματιών που θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια αφού έχουν εκτίσει 12 έτη ποινής ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε ισοβίτες προχωρά η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο από το βήμα της Βουλής να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για ιδεοληψία «κράτους χωροφύλακα».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη η αυστηροποίηση θα αφορά καταδικασμένους δολοφόνους, ναρκέμπορους, παιδοβιαστές και τρομοκράτες, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια αφού έχουν εκτίσει 12 έτη ποινής.

Για τους πολυισοβίτες το όριο φτάνει τα 22 έτη.

Σε ότι αφορά άλλες κατηγορίες κρατουμένων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως το όριο χορήγησης αδειών μειώνεται. «Εκσυγχρονίζουμε το σωφρονιστικό σύστημα και τις συνθήκες για τους κρατούμενους», επεσήμανε, ενώ στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πολιτεύεται με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές.

«Ισχυρό προβάδισμα έχει η κυβέρνηνση και όχι η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση που ζει με την αγωνία να συσπειρώσει κόσμο της και το κάνει με αντιδεξιές κορόνες που θυμίζουν άλλες εποχές», σημείωσε και εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρει, καθώς θα πάρει χαμηλότερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές.

Καταλόγισε καταστροφολογία και ψέματα στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση –«θέλατε την κυβέρνηση να κάνει τον βαρκάρη στον Έβρο», είπε για το περιστατικό με τους 38 μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ