ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28η Οκτωβρίου: «'Οχι» σε απειλές και επίδοξους κατακτητές λέει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία

28η Οκτωβρίου: «'Οχι» σε απειλές και επίδοξους κατακτητές λέει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μηνύματα για την εθνική ανεξαρτησία και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, πλαισίωσε η πολιτική ηγεσία της χώρας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα και όπου παραβρέθηκε σήμερα Παρασκευή (28/10) στις επετειακές εκδηλώσεις και το Καλπάκι όπου βρέθηκε χθες τόνισε ότι «το "ΟΧΙ" είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «η ελευθερία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, αντίσταση, ενότητα και αγώνα».

«Τη σημερινή εποχή των γεωπολιτικών αναταραχών και της μεγάλης αβεβαιότητας οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση της θέσης της χώρας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο υπογραμμίζει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το δικό του «Όχι» στον κατακτητή και στον φασισμό λέει και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μητσοτάκης: Το «ΟΧΙ» είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής

«Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η πατρίδα μας ηλιόλουστη υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδιά του Ελληνισμού κτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα, στο Καλπάκι, στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά αυτή, γενιά του '40, έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία.

Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με υπερηφάνεια μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μπιζανομάχων.


«Το "ΟΧΙ" είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής», τόνισε εξάλλου στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία χθες Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καλπάκι Ιωαννίνων.

Παρακολουθώντας στο ιστορικό Καλπάκι Ιωαννίνων την αναπαράσταση της γνωστής μάχης όπου τα ελληνικά στρατεύματα κατατρόπωσαν εκείνα της Ιταλίας, ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας στην απειλή Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», λέγοντας: «Και εδώ στο Καλπάκι μέσα στη νύχτα ήρθαν για να τους απαντήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες».

Τόνισε, δε, ότι η Τουρκία δεν κινδυνεύει από τα νησιά, αλλά είναι η Τουρκία που επιβουλεύεται την κυριαρχία μας, καθώς το διαλαλεί η ίδια συνεχώς.

Υπογράμμισε πως το «ΟΧΙ» έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά. «Σήμερα απευθύνεται σε έναν άλλο εισβολέα. Στη Ρωσία που καταπατά το διεθνές δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και ανάβει μία διπλή φωτιά στην Ευρώπη προκαλώντας αίμα στα μέτωπα με τα όπλα και αποζητώντας αστάθεια στις δυτικές κοινωνίες με μοχλό την ακρίβεια», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το ΟΧΙ αποτελεί εθνική μας θέση απέναντι σε κάθε επιβουλή. Ειδικά όταν προέρχονται από χώρες που όσο υψώνουν την ρητορική τους τόσο βυθίζονται στην απομόνωση. Τα τρία αυτά γράμματα απευθύνονται σε όσους προκαλούν και απειλούν. Η άλλη όψη του ελληνικού "όχι" είναι το "ναι" στη σταθερότητα και τη συνεργασία. Οι θέσεις μας είναι σταθερές. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα. Τα επιχειρήματα μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα:

Μητσοτάκης: Το «ΟΧΙ» είναι εθνική θέση έναντι κάθε επιβουλής

Τσίπρας: «Η ελευθερία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, αντίσταση, ενότητα και αγώνα»

Με στίχους του Γιάννη Ρίτσου ξεκινά το μήνυμα του ο Αλέξης Τσίπρας

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι»

Γιάννης Ρίτσος.

Αυτός ο μικρός λαός αντιστάθηκε και νίκησε τη φασιστική βία του Μουσολίνι.
Αντιστάθηκε στην εγκληματική ωμότητα του χιτλερικού ναζισμού.
Όρθωσε πεινασμένος και ξυπόλητος το ανάστημά του στη βία του φασισμού και του ναζισμού, στο έπος της εθνικής αντίστασης.
Και αμέσως μετά με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σ' αυτό το λαό.
Παιδιά και εγγόνια των απλών ανθρώπων που δεν δίστασαν να δώσουν και τη ζωή τους για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη.

Και συνεχίζουμε σήμερα σε άλλες συνθήκες αυτόν τον αγώνα.
Σε μια εποχή πολέμου, ρευστότητας και απειλών.
Στηρίζουμε την ειρήνη, αλλά είμαστε ενωμένοι απέναντι στις τουρκικές απειλές και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Παλεύουμε για μια πατρίδα ελεύθερη, ασφαλή, ισχυρή με τη δύναμη των αξιών και των ανθρώπων της.

Μια Ελλάδα που δίνει στην ελευθερία το νόημά της εξασφαλίζοντας για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες στη δουλειά, τη μόρφωση, τα υλικά και πνευματικά αγαθά της ανάπτυξης.

Μια Ελλάδα που οι πολίτες της θα αισθάνονται και θα είναι ασφαλείς απέναντι σε εξωτερικές απειλές.

Ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολλούς και δεν θα μεροληπτεί υπέρ των λίγων.

Μια δημοκρατία ανοιχτή στην πρόοδο και κλειστή σε καθεστωτικές πρακτικές και κατασταλτικές λογικές.

Μια κοινωνία αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στους νοσταλγούς του ναζισμού, την κακοποίηση του κράτους δικαίου, την υπονόμευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό όσων συμπεριφέρονται σαν ιδιοκτήτες της χώρας.

Μια πατρίδα της Ευρώπης και του κόσμου.

Η Ιστορία έδειξε ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη.
Είναι μισή χωρίς δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού.
Απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, αντίσταση, ενότητα και αγώνα.

Μ' αυτό τον αγώνα, γι' αυτά τα ιδανικά, τιμάμε σήμερα την 28η Οκτωβρίου.

Δεν ξεχνάμε εκείνους που πολέμησαν κι έδωσαν τη ζωή τους.
Και κυρίως δε ξεχνάμε ΓΙΑΤΙ πολέμησαν.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!

Ανδρουλάκης: Οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση της θέσης της χώρας

«Το έπος του ΄40 είναι ένα διαχρονικό σύμβολο θυσίας για την πατρίδα», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.

Όπως προσθέτει: «Τη σημερινή εποχή των γεωπολιτικών αναταραχών και της μεγάλης αβεβαιότητας οφείλουμε να εργαστούμε για την ενίσχυση της θέσης της χώρας με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με αίσθημα ενότητας να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα απέναντι σε κάθε είδους αναθεωρητισμό και ιδιαίτερα της προκλητικής τουρκικής ηγεσίας.

Κάθε διάλογος πρέπει να στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και όχι στο δίκαιο του ισχυρού.

Γι’ αυτό όταν κάποιοι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες υπονομεύοντας τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις από εταίρους ή την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Ούτε βέβαια νέες συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα. Η θυσία των Ελλήνων στο έπος του ΄40 θα αποτελεί διαχρονικά μια πυξίδα ευθύνης και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους μας. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες», καταλήγει το μήνυμα του κ.Ανδρουλάκη.

Κουτσούμπας: «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη σφαγή των λαών

«Σήμερα, όπως και την δεκαετία του ‘40, ο λαός μας μπορεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να πει: ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη σφαγή των λαών, να πει ΟΧΙ στην εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτόν, ΟΧΙ στον φασισμό και τον ρατσισμό, ΟΧΙ στα παζάρια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Να διεκδικήσει μια ζωή με αξιοπρέπεια λέγοντας ΟΧΙ στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια», δήλωσε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Βαρουφάκης: «ΟΧΙ» στον κατακτητή και στον φασισμό

Μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ έστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η 28η Οκτωβρίου είναι μία μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό, για την Ευρώπη, για τους δημοκράτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκείνη την ημέρα, την 28η Οκτωβρίου του 1940, ένας μικρός λαός όρθωσε το ανάστημά του χωρίς να υπολογίζει κόστος, χωρίς να έχει εξασφαλισμένη τη στρατιωτική νίκη, ρισκάροντας τα πάντα, χωρίς καμία απολύτως εγγύηση, να πει ένα τεράστιο ΟΧΙ στον κατακτητή, ένα τεράστιο ΟΧΙ στον φασισμό», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

«Η 28η Οκτωβρίου είναι μία μέρα που το ΜέΡΑ25 τιμά για τους δημοκρατικούς αγώνες, για την αντίσταση, για τους ανθρώπους που εδώ στο Ναύπλιο παραδόθηκαν από τους Έλληνες φασίστες στους Γερμανούς φασίστες, για τους ανθρώπους που παλεύουν όλες αυτές τα δεκαετίες να μην ξαναριζώσει ο φασισμός ποτέ πια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου. Ζήτω το ΟΧΙ του ελληνικού λαού», σημειώνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Δένδιας: «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας

Η Ελλάδα θα «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας, τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ημέρα εθνικής εορτής και απόδοσης τιμής σε όσους υπερασπίσθηκαν την Ελευθερία», αναφέρει συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση και υπερήφανη για τις ιστορικές της επιλογές, θα λέει πάντα «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου», προσθέτει.

Θεοδωρικάκος: Οι πατριωτικές αξίες ενώνουν και εμπνέουν τους Έλληνες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του και βίντεο του, φωταγωγημένου στα γαλανόλευκα, Υπουργείου στα social media, τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη μνήμη των ηρώων του 1940.

Η ελληνική σημαία σχηματίζεται ψηφιακά, από πάνω μέχρι κάτω και στους 14 ορόφους του μεγάρου της Κατεχάκη και κυματίζει στέλνοντας μήνυμα εθνικής περηφάνειας, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του και βίντεο του, φωταγωγημένου στα γαλανόλευκα, Υπουργείου, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η σημαία μας, ιερό σύμβολο των εθνικών αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, μας αγκαλιάζει όλους!».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξάλλου από την κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης όπου παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, δήλωσε:

«Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο τιμάμε σήμερα όλους εκείνους που πριν από 82 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό. Πατριωτικές ιδέες που ενώνουν και εμπνέουν για πάντα όλους τους Έλληνες και τις οποίες είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος.

Η πατρίδα μας σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή, έχει οικοδομήσει πολύ σημαντικές στρατηγικές και στρατιωτικές συμμαχίες, είναι πιο δυνατή και οικονομικά επ' ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας.

Όλοι μαζί οι Έλληνες προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ταυτόχρονα τηρούμε απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο και τείνουμε χείρα φιλίας σε όλους τους γειτονικούς λαούς.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, με σιγουριά και μεγάλη αυτοπεποίθηση, σε μία ταραγμένη εποχή. Σε μία αρκετά δύσκολη περιοχή, η πατρίδα μας και πάλι αναδεικνύεται σε πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας και όλοι οι Έλληνες είναι σίγουροι για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Παναγιωτόπουλος: Η χώρα μας θωρακίζεται με την ενίσχυση οπλικών συστημάτων και διεθνών συμμαχιών


Στρατηγικό στόχο αποτελεί η αμυτνική και αποτρεπτική θωράκιση της πατρίδας μας επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης και διαρκούς ισχυροποίησης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την εξασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι ευμετάβλητη και οι προκλήσεις κλιμακώνονται στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον μας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρεί, κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, έθεσαν ως στρατηγικό στόχο τη θωράκιση της πατρίδας μας που συντελείται μέσω :

  • της αναβάθμισης των οπλικών μας συστημάτων καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων,
  • της ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και
  • της εμβάθυνσης των σχέσεων και επέκταση των συμμαχιών της Ελλάδας, μέσα από τους διαύλους της αμυντικής Διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα: Παναγιωτόπουλος: Η χώρα μας θωρακίζεται με την ενίσχυση οπλικών συστημάτων και διεθνών συμμαχιών

Οικονόμου: Η Ελλάδα στέκεται ανυποχώρητη και ασυμβίβαστη στην υπεράσπισή της

«"Όσα κατακτήσανε αυτοί που κοιμούνται στα χιόνια της Αλβανίας, αυτοί που γυρίζουν χωρίς πόδια, χωρίς χέρια, και χωρίς μάτια στους δρόμους, εσείς θα έχετε την τιμή και την ευτυχία να τα καρπωθείτε και να τα αξιοποιήσετε"».

Αυτά έλεγε στους φοιτητές του, την 27η Οκτωβρίου του 1941, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος στην πραγματικότητα καθιέρωσε την επέτειο του ΟΧΙ ως εθνική. Και τους προέτρεπε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, κοινωνικά και πολιτικά, με το βαρύ αίσθημα της ιστορικής ευθύνης του ελληνισμού», αναφέρει σε μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «Η παρακαταθήκη των αγωνιστών του 1940, γενιά με τη γενιά, έφτασε και σε εμάς. Χρέος μας είναι να την συντηρήσουμε και να την περάσουμε στους επόμενους. Η Ελλάδα είναι αυτή που γέννησε την ελευθερία και συνεχίζει να στέκεται ανυποχώρητη και ασυμβίβαστη στην υπεράσπισή της. Στηριγμένοι σε αυτή την τεράστια κληρονομιά, δεν δικαιούμαστε να φανούμε κατώτεροι των προγόνων μας σε κανένα από τους αγώνες της εποχής μας. Γιατί, όπως συμπλήρωνε ο Κ. Τσάτσος, "αν δεν πραγματοποιήσετε, ύστερα από τόσο αίμα που χάθηκε, μια πολιτειακή και μια διαπολιτειακή τάξη στηριγμένη στις αρχές της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε και όλος ο αγώνας του παρόντος κινδυνεύει να χάσει την αξία του"».

Κεραμέως: Τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας για να είμαστε όλοι σήμερα ελεύθεροι

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που παρακολούθησε την παρέλαση στην Αθήνα δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε τους μαθητες να παρελαύνουν τιμώντας την ιστορική αυτή ημέρα. Την ημέρα του μεγάλου «ΟΧΙ», κατά του εισβολέα, τη μέρα που τιμούμε τον αγώνα κατά του φασισμού, τον αγώνα των προγόνων μας για να είμαστε ολοι εμείς σήμερα ελεύθεροι. Είναι χρέος μας να διδάσκουμε στα παιριά μας το ένδοξο παρελθόν μας. Διδάσκωντας το ένδοξο παρελθόν, επιιδώκουμε ένα καλύτερο παρόν και αγωνιζόμαστε για ένα ακόμη πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Χαρδαλιάς: Σε πλήρη επαγρύπνηση οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν μεμψιμοιρεί, δεν απειλεί κανέναν» και επιδιώκει να είναι «πυλώνας σταθερότητας», επιζητώντας «την ειρήνη και τη φιλία», αλλά ταυτόχρονα, και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «παραμένουν σε πλήρη επαγρύπνηση χωρίς κανέναν εφησυχασμό και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο γαλάζιο της σημαίας και της πατρίδας μας», έστειλε από την Αυστραλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πατούλης: Το ίδιο «ΟΧΙ» θα πει ξανά η Ελλάδα όποτε χρειαστεί

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα δήλωσε:

«82 χρόνια πέρασαν από το ιστορικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας απέναντι στους κατακτητές. Το ίδιο «ΟΧΙ» θα το πει όποτε χρειαστεί ξανά διότι έχουμε τον υπερήφανο στρατό μας, αλλά πάνω από όλους τους νέους μας οι οποίοι ξέρουν και σήμερα απέδειξαν και με τη σημερινή παρέλαση, να βρίσκονται κοντά στις αξίες αλλά κυρίως με περηφάνεια απέναντι στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ελληνες».

Μπακογιάννης: Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από τα λίγα που μας χωρίζουν

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, δήλωσε:

«Ενθουσιασμός, συγκίνηση και περηφάνεια για τα παιδιά που έκαναν σήμερα παρέλαση και κράτησαν ψηλά τη σημαία. Είναι μια σκυταλοδρομία από γενιά σε γενιά. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι όλα αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα τα λίγα που μας χωρίζουν. Χρόνια πολλά σε όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ