ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τηρώντας το διεθνές δίκαιο

Θεοδωρικάκος: Προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τηρώντας το διεθνές δίκαιο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου παρακολούθησε από την κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο τιμάμε σήμερα όλους εκείνους που πριν από 82 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό. Πατριωτικές ιδέες που ενώνουν και εμπνέουν για πάντα όλους τους Έλληνες και τις οποίες είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε:

»Η πατρίδα μας σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή, έχει οικοδομήσει πολύ σημαντικές στρατηγικές και στρατιωτικές συμμαχίες, είναι πιο δυνατή και οικονομικά επ' ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας.

»Όλοι μαζί οι Έλληνες προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ταυτόχρονα τηρούμε απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο και τείνουμε χείρα φιλίας σε όλους τους γειτονικούς λαούς.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, με σιγουριά και μεγάλη αυτοπεποίθηση, σε μία ταραγμένη εποχή. Σε μία αρκετά δύσκολη περιοχή, η πατρίδα μας και πάλι αναδεικνύεται σε πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας και όλοι οι Έλληνες είναι σίγουροι για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή του και βίντεο του, φωταγωγημένου στα γαλανόλευκα, Υπουργείου στα social media, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη μνήμη των ηρώων του 1940.

Η ελληνική σημαία σχηματίζεται ψηφιακά, από πάνω μέχρι κάτω και στους 14 ορόφους του μεγάρου της Κατεχάκη και κυματίζει στέλνοντας μήνυμα εθνικής περηφάνειας, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του και βίντεο του, φωταγωγημένου στα γαλανόλευκα, Υπουργείου, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η σημαία μας, ιερό σύμβολο των εθνικών αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, μας αγκαλιάζει όλους!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ