ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αρχηγός του «σμήνους των ακρίδων»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αρχηγός του «σμήνους των ακρίδων»
«Με ψευδές πόθεν έσχες και την ανοχή θεσμών και ΜΜΕ έγινε πρωθυπουργός. Με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις στα δάνειά του, στην ουσία ήταν ένας μπαταχτσής δανειολήπτης. Σήμερα ενορχηστρώνει το ατέλειωτο πλιάτσικο», αναφέρουν στην Κουμουνδούρου για τον πρωθυπουργό (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την θεωρία του μαύρου κύκνου, τον οποίο αντικαθιστούν με τις «γαλάζιες ακρίδες», επικαλούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με την οποία η εμφάνιση ενός απρόβλεπτου γεγονότος σε μια σειρά από συνηθισμένες καταστάσεις τελικώς επιβάλλεται στην πραγματικότητα, την ίδια ώρα που όλοι εκπλήσσονται και ξεκινούν να βλέπουν από την αρχή τα πράγματα.

«Στην Ελλάδα τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια έχει επιβεβαιωθεί μια παραπλήσια θεωρία. Σε αυτή δεν υπάρχουν κύκνοι, αλλά ακρίδες. Το χρώμα τους δεν είναι το λαμπερό λευκό ή το βελούδινο μαύρο, αλλά το γαλάζιο της πιο αντιδραστικής Δεξιάς. Κι αυτή η θεωρία λέει πως σε μια σειρά συνηθισμένων καταστάσεων άμα σηκώσεις το καπάκι βρίσκεις σε όλες από κάτω γαλάζιες ακρίδες. Και προβληματίζεσαι για το τι τελικώς είναι συνηθισμένο και τι όχι», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Προκειμένου, μάλιστα, να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους στέκονται ενδεικτικώς στις περιπτώσεις της τελευταίας εβδομάδας, «όπου σηκώθηκαν κάποια καπάκια».

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης προΐσταται ο Κώστας Τσιάρας. Δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη από τότε που ανάλαβε πρωθυπουργός. Κατάθεσε ψευδές πόθεν έσχες το 2020 και δεν τον άγγιξε κανείς. Η σύζυγός του έκανε μπίζνες με τον έτερο ελεγχόμενο βουλευτή Ανδρέα Πάτση, η περίπτωση του οποίου δεν μπορούσε άλλο να σκεπάζεται. Με προβληματικό πόθεν έσχες, με συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες και με ύποπτες εξαγορές “κόκκινων” δανείων κατάκτησε με το σπαθί του περίοπτη θέση στον κατάλογο των ακρίδων. Η σύζυγός του, εξάλλου, ως δημοσιογράφος επωφελήθηκε δεόντως από τη λίστα Πέτσα. Παραλλήλως, η Ρεββέκα Πιτσίκα είναι ο άνθρωπος που είχε αναλάβει επικεφαλής των “αρίστων” τεχνοκρατών της ΝΔ. Με γραφείο μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, έπαιρνε έργα με απευθείας αναθέσεις ύψους 400.000 ευρώ. Άλλη μια περίπτωση “ανθρώπου της αγοράς” που σαγηνεύτηκε από το μέλι του δημόσιου ταμείου. Το πάρτι των ακρίδων συνολικώς έχει στοιχίσει 7,5 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής. Από τον βουλευτή Κώστα Μαραβέγια και τον αέρα που πούλησε για να μπει στον αναπτυξιακό νόμο μέχρι τη Σοφία Νικολάου που αναδείχθηκε σε ιέρεια των απευθείας αναθέσεων, τρία χρόνια τώρα η καταστροφή στο δημόσιο χρήμα προσομοιάζει με τη βιβλική φαντασία των δέκα πληγών του Φαραώ», σημειώνουν σκωπτικά στην Κουμουνδούρου, όπου θέτουν στο κάδρο και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

«Με ψευδές πόθεν έσχες και την ανοχή θεσμών και ΜΜΕ έγινε πρωθυπουργός. Με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις στα δάνειά του, στην ουσία ήταν ένας μπαταχτσής δανειολήπτης. Είχε και δεν έδινε. Σήμερα ενορχηστρώνει το ατέλειωτο πλιάτσικο του δημόσιου ταμείου. Είναι η μεγαλύτερη ακρίδα όλων των υπολοίπων. Ο αρχηγός τους σμήνους», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ