ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Πολύτιμη η συνεισφορά του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα

Α. Τσίπρας: Πολύτιμη η συνεισφορά του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα
ΕUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πολύτιμη χαρακτήρισε τη συνεισφορά του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποδέχτηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός και ο κ. Γιάγκλαντ συζήτησαν τη συνεργασία Ελλάδας και Συμβουλίου της Ευρώπης επί του προσφυγικού ζητήματος, και ιδιαίτερα τη συμβολή του Οργανισμού στην εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κύριος Γιάγκλαντ συνεχάρη την Ελλάδα για το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί την προσφυγική κρίση αποτελεσματικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

“Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Συμβουλίου της Ευρώπης ήταν ιστορικές και πολύτιμες, σε κρίσιμες στιγμές, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει υπάρξει ο ισχυρότερος υποστηρικτής της χώρας μου για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα”, ανέφερε ο πρωθυπουργός στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

“Για μια ακόμη φορά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η συνεισφορά σας είναι πολύτιμη για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ως σύνολο, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να είναι οδηγός των προσπαθειών μας να βρεθούν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα, αλλά στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών μας αξιών και αρχών, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε δύσκολους καιρούς”, τόνισε ακόμα.

“Είναι αλήθεια αυτό που είπατε, ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν πάντα εκεί και η Ελλάδα ήταν πάντα στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την αρχή”, ανέφερε ο κ. Γιάγκλαντ από τη μεριά του.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, μπορούν να λυθούν μόνο τηρώντας τα πρότυπα της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Επιπλέον αναφέρθηκε και στη συνεισφορά της Ελλάδας στο να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο έμφαση στα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραπέμποντας σε σχετικά πρωτόκολλα που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, όπως, μεταξύ άλλων, εκείνο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι θα πάει στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις 22 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ