ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Οι λύσεις που προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης για το ΕΣΥ υλοποιούνται ήδη

Πλεύρης: Οι λύσεις που προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης για το ΕΣΥ υλοποιούνται ήδη
«Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα υγείας είναι πάντοτε καλοδεχούμενες», λέει ο κ. Πλεύρης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

 «Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα υγείας είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Ωστόσο οι λύσεις που προτείνει ο κ. Ανδρουλάκης είναι αντιγραφή των μεταρρυθμίσεων που ήδη υλοποιούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει ο κ. Πλεύρης:

«Η ΠΦΥ ανασυγκροτείται με την εισαγωγή του Προσωπικού γιατρού και ήδη 3.500 γιατροί και 4.500.000 πολίτες έχουν ενταχθεί στον νέο θεσμό. Έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν υλοποιηθεί 1.100.000 ραντεβού. Στο νέο ΕΣΥ ήδη καταρτίζεται ο νέος χάρτης που λαμβάνει υπόψη τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, έχουν διασφαλιστεί 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή νοσοκομείων και κέντρων υγείας και μόνο για το 2022 προκηρύσσονται 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού ενώ δίνονται κίνητρα για τη νησιωτική Ελλάδα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας προχωρά τάχιστα και η τηλεϊατρική είναι πλέον πραγματικότητα σε όλα τα νησιά μας. Στην πρόληψη για πρώτη φορά πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία».

Και τονίζει: «Από το πρόγραμμα Φώφη Γεννήματα ήδη 2.411 γυναίκες διαγνώστηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο και ήδη είναι έτοιμα τα προληπτικά προγράμματα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στον εμβολιασμό αντιτασσόμαστε απέναντι σε αντιεπιστημονικές θέσεις με δύσκολες αποφάσεις και εκπονούμε προγράμματα ενημέρωσης για την εμβολιαστική κάλυψη, επεκτείνοντας μεταξύ άλλων τον εμβολιασμό κατά του HPV και στα αγόρια».

Ο υπουργός Υγείας καταλήγει λέγοντας:

«Εάν όλα αυτά στηρίζονταν και στη Βουλή από τον κ. Ανδρουλάκη θα ήταν πιο χρήσιμο από την τυπική αρθρογραφία και την αντιγραφή προτάσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ