ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «κουτί της Πανδώρας» έχει ανοίξει για το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ: Το «κουτί της Πανδώρας» έχει ανοίξει για το Μέγαρο Μαξίμου
Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν ακόμα και για εκβιασμούς που είχαν ως θύματά τους και πρόσωπα που κανείς δεν θα πίστευε ότι θα συνωμοτούσαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ή πως είναι θετικώς διακείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ή στην υπόλοιπη αντιπολίτευση INTIME

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ύστερα κι από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του περασμένου Σαββατοκύριακου για την υπόθεση των υποκλοπών, κάνουν λόγο πλεόν ανοιχτά για ένα εκτεταμένο παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών, ακόμα και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν ακόμα και για εκβιασμούς που είχαν ως θύματά τους και πρόσωπα που κανείς δεν θα πίστευε ότι θα συνωμοτούσαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ή πως είναι θετικώς διακείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ή στην υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν την εκτίμησή τους πως το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει κι από μέσα θα βγουν «κατάρες» οι οποίες μόνο ζημιά θα κάνουν στην κυβέρνηση και θα γκρεμίσουν και το μιντιακό τείχος προστασίας που έχει οικοδομηθεί υπέρ της τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Κοινώς, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, «θα σπάσει η ομερτά, όχι μόνο για τις υποκλοπές ή την υπόθεση Πάτση, αλλά και για άλλες δυσώδεις υποθέσεις της τελευταίας τριετίας, γνωστές κι άγνωστες στο ευρύ κοινό».

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υποβαθμίζουν την υπόθεση του στελέχους τους το οποίο ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα παιδοβιασμού στον Κολωνό μέσα από ψηφιακή εφαρμογή και το οποίο διεγράφη από το κόμμα «αμέσως», όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου.

Η σχετική ενημέρωση έγινε στον Χρήστο Σπίρτζη από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Γι’ αυτό κι ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πραγματοποιήθηκε καμία επικοινωνία του υπουργείου με το ΣΥΡΙΖΑ, να μην εκτίθεται και να συνεννοηθεί πρώτα με τον Λευτέρη Οικονόμου.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο, υπογραμμίζοντας παραλλήλως πως οι επιλεκτικές διαρροές, «με ευθύνη κυβέρνησης κι αστυνομίας», καθώς και οι καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των ονομάτων δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ