ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση απαντά με έργα στα ψέματα και τις συκοφαντίες

Οικονόμου: Η κυβέρνηση απαντά με έργα στα ψέματα και τις συκοφαντίες
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και την υπόθεση Πάτση κατηγόρησε συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, σκανδαλολογία και λαϊκισμό λέγοντας ότι τα κόκκινα δάνεια επι διακυβέρνησής του διογκώθηκαν.

«Η κυβέρνηση απαντά με τα έργα μας στα ψέμματα και τις συκοφαντίες σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που νιώθει οικεία στο σκοτάδι γιατί φοβάται το φως, και προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταφέρει τη συζήτηση στην σκανδαλολογία», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση μας έχει κάνει τα αδύνατα - δυνατά για να προστατέψει τους ιδιοκτήτες.
Πρώτιστο μελημά μας είναι να στηρίξουμε τον αδύναμο και να υποστεί συνέπειες ο στρατηγικός επενδυτής», σημείωσε τονίζοντας πως τα «κόκκινα» δάνεια στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών έχουν συρρικνωθεί εξυγιαίνοντας το τραπεζικό σύστημα.

Για την υπόθεση Πάτση είπε ότι «υπήρξε μια αστοχία στην επιλογή των υποψήφιων» και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβε την ευθύνη και το πολιτικό κόστος διαγράφοντας τον οριστικά».

«Ο κ. Πάτσης απομακρύνθηκε από την κοινοβολευτική ομάδα της ΝΔ γιατί οι εξηγήσεις του δεν ήταν επαρκείς. Για τη διαχείρηση δανείων μας κατέθεσε μια σειρά από απόψεις που δεν απαντούσε αναφορικά με τις δουλειες που έπαιρνε από το ελληνικό δημόσιο», είπε μεταξύ άλλων.

«Η ΝΔ είναι κόμμα αρχών και αξιών και δεν τις θυσίασε για να καλύψει πρόσωπα. Κινείται στο φως γιατί δεν φοβάται το σκοτάδι» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Κάναμε και λάθη, αυτή είναι η αναποφευφτη μοίρα όσων τολμούν. Η διαφορά μας όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δίνουμε λύση στα προβλήματα. Έχουμε αποδείξει ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα λάθη, δεν τα καλύπτει πολιτικά, ούτε βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Επίσης σε ερώτηση εάν ο κ. Πάτσης πήρε επιδοτήσεις από τα ΕΛΤΑ, απάντησε ότι η επιτροπή πόθεν έσχες έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες, και ότι η κυβέρνηση μόλις αποκόμισε καθαρή εικόνα για τις δραστηριότητές του έλαβε την απόφαση για τη διαγραφή του.

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας και ότι αναφορικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών, έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τον κλάδο της προμήθειας

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αισχροκερδεί», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, είπε ότι η ακύρωσή του αποτελεί για την κυβέρνηση μείζον θέμα, και ότι η κυβέρνηση με βάση το Διεθνές Δίκαιο ενεργεί για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Υπέρ των ελληνικών θέσεων η Γερμανία στο ζήτημα των τουρκικών απειλών»

Για τη στάση της Γερμανίας έναντι των τουρκικών απειλών και την πρόσφατη επίσκεψη του καγκελαρίου Όλαφ Σόλτς ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η Γερμανία παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον των τουρκικών απειλών και διεκδικήσεων και υπέρ των ελληνικών θέσεων».

«Δεν είναι αποδεκτό, τόνισε ο καγκελάριος, ένας εταίρος να αμφισβητεί την κυριαρχία ενός άλλου και πρόσθεσε ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου «άλλαξε ριζικά η εικόνα και η αντίληψη της Γερμανίας και όχι μόνο για την πατρίδα μας. Η αντιπροσωπεία μου κι εγώ -ανέφερε ο καγκελάριος- ήρθαμε σε μια νέα Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι όλοι στην Ευρώπη έχουμε πληγεί από τις τρέχουσες κρίσεις είναι σαφές ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα απέδωσαν καρπούς και η δυναμική της χώρας είναι εμφανής. Ο καγκελάριος αναγνώρισε, επίσης, ότι η χώρα μας αποκτά σημαντικό ρόλο για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης τόσο με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όσο και με τη δημιουργία νέων υποδομών που την καθιστούν ενεργειακό κόμβο».

Επίσης, σημείωσε ως «τρίτον, ότι διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς: Στις εμπορικές συναλλαγές, στις επενδύσεις, στον τουρισμό αλλά και στην άμυνα».

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επανέλαβε ότι καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει το Pretator και δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ανέφερε πως είναι σημαντικό να μην αποδίδονται πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά σε μία τέτοια υπόθεση. «Εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς, η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ, δεν πολιτευόμαστε με χυδαία hashtags ούτε αφήνουμε άθλια υπονοούμενα», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ