ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Market pass, την ώρα που δεν τολμάς να πας στο σούπερ μάρκετ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Market pass, την ώρα που δεν τολμάς να πας στο σούπερ μάρκετ
Ο κ. Μάντζος επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για μείωση των έμμεσων φόρων - ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα- όσο διαρκεί η κρίση, και αύξηση των άμεσων φόρων για τα ισχυρά εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες EUROKINISSI

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού» άσκησε τη Δευτέρα (31 Οκτωβρίου) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για «αποπροσανατολισμό των καταναλωτών με ένα ανεπαρκές βοήθημα».

Ο κ. Μάντζος απέδωσε στο «καλάθι του νοικοκυριού» το προσωνύμιο «market pass».

«Δίνουν market pass, την ώρα που δεν τολμάς να πας στο σούπερ μάρκετ. Όλες οι τιμές είναι πολλές εκατοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με πέρυσι», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στις επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για «ενδεχόμενη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού, όσον αφορά στη συσχέτιση των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι με τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα των σούπερ μάρκετ, καθώς και στην ενίσχυση που μπορεί να πάρουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έναντι των μικρότερων σημείων πώλησης»,

Σε ό,τι αφορά την αισχροκέρδεια, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι αυτή αντιμετωπίζεται «με ισχυρές ρυθμιστικές αρχές. Την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε πλήρη διάταξη και ετοιμότητα, και τη Διυπουργική Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.). Κάποια στιγμή πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να μας δώσει πλήρη στοιχεία για το ποιοι είναι οι έλεγχοι που έχουν γίνει και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για μείωση των έμμεσων φόρων - ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμ α- όσο διαρκεί η κρίση, και αύξηση των άμεσων φόρων για τα ισχυρά εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες.

Ο κ. Μάντζος ισχυρίστηκε πώς «όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση, ώστε οι πολίτες να παρακαλούν για επιδόματα καθημερινά, την ώρα που ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ κάνουν business και περιουσίες πάνω στα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος των πολιτών. Την ώρα που το Μαξίμου έχει εξελιχθεί σε μία κλειστή κάστα εξυπηρέτησης συμφερόντων με απευθείας αναθέσεις, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της ΕΑΑΔΗΣΥ».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «την υπόθεση του κ. Α. Πάτση τη βρήκαμε από τη Διαύγεια, που είναι νόμος ΠΑΣΟΚ. Θα ελεγχθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα, με νόμο ΠΑΣΟΚ. Το ασυμβίβαστο του βουλευτή με τις offshore εταιρείες είναι νόμος ΠΑΣΟΚ. Όπως νόμος ΠΑΣΟΚ είναι και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες και τα funds που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ