ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική περικύκλωση Μητσοτάκη για υποκλοπές - Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμική περικύκλωση Μητσοτάκη για υποκλοπές - Πάτση
Διάχυτη είναι η αίσθηση στην Κουμουνδούρου πως «αυτήν τη φορά ο πρωθυπουργός δεν θα καταφέρει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα, ιδίως από τη στιγμή που το χορό των αποκαλύψεων σέρνουν και ΜΜΕ που πρόσκεινται φιλικώς στον ίδιο» Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και την υπόθεση Πάτση θα αποτελέσουν το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα γκρεμίσουν οριστικώς τις γέφυρες που τη συνέδεαν με τα μεσαία στρώματα.

Ενόψει, μάλιστα, και της αυριανής (Τετάρτη) άφιξης στη χώρα μας της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που θα ζητήσει να πάρει απαντήσεις από αρμόδια χείλη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στην αξιωματική αντιπολίτευση περικυκλώνουν θεσμικώς το Μέγαρο Μαξίμου.

Προηγήθηκε τη Δευτέρα η ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, και της γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγας Γεροβασίλη, προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τη δημοσιογραφική αποκάλυψη πως ο Ανδρέας Πάτσης είχε επίσημες επαφές με ανώτατους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Κοσόβου τον Οκτώβριο του 2020.

Ακολούθησε η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία προκύπτει μείζον, όχι μόνο πολιτικό και ηθικό, αλλά και υπαρξιακό για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ζήτημα στην περίπτωση που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και με την κατηγορία να αιωρείται προς τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να διαχειριστεί διερευνητική εντολή πως είναι «εθνικά επικίνδυνος».

Σε αυτό το πλαίσιο, διάχυτη είναι η αίσθηση στην Κουμουνδούρου πως «αυτήν τη φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα, ιδίως από τη στιγμή που το χορό των αποκαλύψεων σέρνουν και ΜΜΕ που πρόσκεινται φιλικώς στον ίδιο».

Περιοδεία στη Λάρισα από τη Ράνια Σβίγκου

Στο μεταξύ, περιοδεία πραγματοποιεί στη Λάρισα σήμερα κι αύριο η Ράνια Σβίγκου.

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα παραχωρήσει στις 12:30 συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ στις 14:30 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, στο δημαρχείο της πόλης.

Στις 18:00 θα συναντηθεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ενώ στις 19:30 θα δώσει ομιλία στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του κόμματος στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Αύριο, στις 10:30, θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ