ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν έχει πολιτικό χρώμα η σεξουαλική κακοποίηση, το μήνυμα των υπουργών

Βουλή: Δεν έχει πολιτικό χρώμα η σεξουαλική κακοποίηση, το μήνυμα των υπουργών
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως δεν ενδιαφέρει κανέναν το πολιτικό πιστεύω του δράστη, αλλά η βαρύτητα της πράξης του ΙΝΤΙΜΕ

Ειδεχθέστερο των εγκλημάτων και χωρίς πολιτικό χρώμα χαρακτήρισαν τα στελέχη της κυβέρνησης τη σεξουαλική κακοποίηση κατά παιδιών, στη συζήτηση στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο για την προστασία των παιδιών.

«Ο βιαστής δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός και η ταύτιση του με δημοκρατικά κόμματα ,το μόνο που κάνει είναι να στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και το φασισμό», είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως δεν ενδιαφέρει κανέναν το πολιτικό πιστεύω του δράστη, αλλά η βαρύτητα της πράξης του. «Το πρόβλημα της κακοποίησης των παιδιών έχει αναμφισβήτητα μεγάλη και αυξανόμενη έκταση ,με 1.118 καταγεγραμμένες υποθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε στην παρέμβασή του κάνοντας γνωστό ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 13 σειρές επιμόρφωσης του προσωπικού της ΕΛΑΣ.

«Ανήθικο» να σχετίζονται τέτοια θέματα με το που ανήκει κομματικά ο βιαστής ή να διατυπώνονται απαράδεκτα υπονοούμενα περί συγκάλυψης, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως «χρέος μας να συνεχίσουμε εντατικές προσπάθειες ώστε να σπάσει τη σιωπή του κάθε παιδί. Ο πρώτος στόχος είναι τα παιδιά μας να μιλήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ