Μητσοτάκης: Χαστούκισε ο καθρέφτης όσους έβαλαν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις
Θέμα συνταγματικής ευθύνης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τις αλλαγές που εισάγει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλής.
Κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν ενωμένα τις αλλαγές που προωθούνται πρόσθεσε πως καθώς ξεκινά και η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο, είναι ευπρόσδεκτη κάθε ουσιαστική παρατήρηση, κάθε εποικοδομητική βελτίωση.
«Αποστρέφω το βλέμμα από εκείνους που θεωρούν κομματική αρένα το πιο ευαίσθητο αλλά και το πιο ανυπεράσπιστο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτούς που επί μέρες τολμούσαν να βάζουν πολίτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις μέχρι που τους χαστούκισε ο ίδιος ο καθρέφτης», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Απευθύνθηκε ακόμη σε όσους «ακόμα υπαινίσσονται ευθύνες του συστήματος», λέγοντας πως οι ίδιοι υπήρξαν σύστημα στο χθες και τότε όχι μόνο δεν εντόπισαν τον κίνδυνο «αντίθετα μείωσαν τις ποινές για τέτοια απεχθή αδικήματα».
«Τώρα όμως το απόστημα έσπασε οι σπείρες της φρίκης εξαρθρώνονται, η τιμωρία τους είναι και θα είναι σκληρή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Δείτε την ομιλία
η ομιλία γιγ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βιασμός 12χρονης: Ένας ακόμη άνδρας προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ
Πετράλωνα: Τι λέει ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρίκη που βίωσαν τα αδέλφια
SPONSORED
Γεωργιάδης για τα ράντζα στο «Αττικόν»: Έδωσα λύση με έργα σε ένα πρόβλημα 20ετίας
18:51
Η στιγμή που οι 14 Ισπανοί επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο με τον χανταϊό φτάνουν στο νοσοκομείο (vid)
18:46
Αεροπορικό υπερθέαμα στον ουρανό της Αθήνας για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας (pics)
18:40
Το 5ο διεθνές συνέδριο για το αλκοόλ και τον καρκίνο - ICAC 2026 στην Αιδηψό
18:30