ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση ενοχής το σνομπάρισμα Τσίπρα και PEGA - Στοίχημα η απεργία της 9ης Νοεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση ενοχής το σνομπάρισμα Τσίπρα και PEGA - Στοίχημα η απεργία της 9ης Νοεμβρίου
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις εξορμήσεις του στη χώρα, στοχεύοντας νομούς και περιφέρειες που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από την κρίση κι όπου η αγανάκτηση θεριεύει, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην Κουμουνδούρου Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως η άρνηση και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήσει τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής PEGA που βρίσκονται στην Ελλάδα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την ενοχή του.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούν πως «οι μόνοι που αρνήθηκαν ή απέφυγαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου είναι ο πρωθυπουργός και οι φερόμενοι προμηθευτές του παράνομου λογισμικού Predator στη χώρα μας, Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος».

Ταυτοχρόνως, δεν εκπλήσσονται κι από τη διαρρεόμενη άρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα πως «πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που προστατεύτηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για να μην καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία, κατά τους ίδιους, έκλεισε άρον άρον τις εργασίες της»: «Είναι οι ίδιοι, δηλαδή, που έφεραν το Predator στην Ελλάδα και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παραλλήλως, οι ίδιες πηγές χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και χθεσινό (Τετάρτη) δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού «Economist» («Η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με τους αξιωματούχους της PEGA εντείνει τις υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις») προκειμένου να καταδείξουν πως πρόκειται για σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων και καμία σχέση δεν έχει με δήθεν τοξικότητα της ελληνικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζουν και στα προβλήματα της καθημερινότητας, με ημερομηνία ορόσημο την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η μαζική συμμετοχή γενικότερα, αλλά και η ειδική στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποτελούν στοιχήματα της ηγεσίας του κόμματος που αν κερδηθούν, όπως επισημαίνουν, θα αποτελέσουν σημείο καμπής (και) για πολιτικές εξελίξεις.

Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες και η παρουσία βουλευτών του κόμματος στις γειτονιές και στις λαϊκές αγορές στις οποίες μοιράζουν σχετικό φυλλάδιο.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις εξορμήσεις του στη χώρα, στοχεύοντας νομούς και περιφέρειες που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από την κρίση κι όπου η αγανάκτηση θεριεύει, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ταξιδέψει σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ