ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλήσεων συνέχεια από τον Ερντογάν: Προανήγγειλε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης

Προκλήσεων συνέχεια από τον Ερντογάν: Προανήγγειλε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης
«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο...» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε τώρα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη

«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως είπε ο ίδιος, έρχονται προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση από διάφορες χώρες.

«Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, και συνέχισε: «Μάς λένε πω μπορούμε να έχουμε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτό».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στα τουρκικά φιλοκυβερνητικά δίκτυα ATV και A Haber, το βράδυ της Τετάρτης, εξαπέλυσε για άλλη μία φορά σφοδρή επίθεση εναντίον της χώρας μας, καλώντας τη να «συμμαζέψει τα μυαλά της».

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις. Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. Η τελευταία δοκιμή ήταν του πυραύλου Tayfun. Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Με συνεχιζόμενη διαδικασία θα αυξηθεί και η απόσταση (βολής)».

Ο κ. Ερντογάν, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στις «καλές ειδήσεις» που, όπως είπε, αφορούν τα όπλα Cenk και Traveler, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα νέο «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, που θα βγει από το υπόστεγο το 2023» αλλά και στη νέα φρεγάτα που θα ενισχύσει την τουρκική άμυνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ