ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισε αλλά διαφωνεί ο Καματερός για τον ΦΠΑ στα νησιά

Ψήφισε αλλά διαφωνεί ο Καματερός για τον ΦΠΑ στα νησιά
Eurokinissi

Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου για τη δήλωση του περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, στάθηκε ο Ηλίας Καματερός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του για την αύξηση των τιμών εκκίνησης για τις δημοπρασίες παραχώρησης παραλιών στην Κω, χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που έγινε με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

«Οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να ψηφιστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας πως «ήμασταν υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να περάσουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δεσμευόμασταν από τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού».

Σε παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός σχολίασε πως «ο κ. Καμμένος όχι μόνο ψήφισε το νόμο, αλλά τάχθηκε και υπέρ της συνταγματικότητάς του, βγαίνοντας στη συνέχεια να πει ότι αυτό ήταν εγκληματικό και αντισυνταγματικό».

Απέφυγε να σχολιάσει την αναφορά Κρεμαστινού στον Πάνο Καμμένο ο Τρύφων Αλεξιάδης που περιορίστηκε να δηλώσει πως στο υπουργείο επεξεργάζονται λύσεις λύσεις για να βοηθήσουμε ειδικά τα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά και του Βορείου Αιγαίου σε θέματα φορολογίας.

Έμμεση στήριξη στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για το ίδιο θέμα, παρείχε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Μιλώντας στον Σκάι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι προβληματική λόγω της προστασίας που παρέχει σε αυτά το Σύνταγμα.

Θέμα ισχύος του νόμου που περιλαμβάνει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και ψηφίστηκε από τη Βουλή έθιξε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου. «Τίθεται γενικότερο θέμα για την ισχύ του νόμου αυτού που φέρει και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι και συνταγματολόγος», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ