Μήνυμα Οικονόμου στην Τουρκία: «Αδιαπέραστη η ελληνική ασπίδα»
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία πως η ελληνική «ασπίδα» είναι αδιαπέραστη, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις της Άγκυρας με σταθερή στρατηγική, γνώση και επαγγελματισμό.
«Αποδεικνύουμε ότι όλη αυτή η τακτική (της Τουρκίας) να μας φοβίσει, τρομοκρατήσει, πανικοβάλει, δεν έχει αποδώσει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «σαν έτοιμη από καιρό» να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση, στους ανιστόρητους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Τουρκίας οικοδομώντας παράλληλα σημαντικές συμμαχίες σε όλα τα διεθνή φόρα.
«Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια – δεν είναι τυχαία η λέξη εμβέλεια, των απόψεών του θα συρρικνώνεται ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας (…) στο εξωτερικό συνεχώς θα αυξάνεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Χαρακτήρισε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας «ώστε να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πρόκληση». Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, συγκροτεί μια ασπίδα που είναι αδιαπέραστη και αυτό είναι κάτι που πρέπει «να το έχουν καλά στο μυαλό τους» στην Τουρκία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δένδιας στο Rai: Η Τουρκία επιχειρεί να εκφοβίσει την Ελλάδα
Έρχεται η 4η ελληνική Φρεγάτα Belharra (Pics)
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε έρχεται η επόμενη δόση - Τι ισχύει για τις πληρωμές μέσω IBAN
03:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
02:00
Πότε έρχονται οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
00:30