Παρακολουθήσεις: Παρέμβαση Ντογιάκου – Καλεί τον Βαξεβάνη να καταθέσει
Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση. Καλείται σε κατάθεση ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento », σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
Ήδη, η παραγγελία του κ. Ντογιάκου διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να αποσταλεί η σχετική κλήση στον εκδότη κ. Βαξεβάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.
Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελομένων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Aνδρουλάκης για παρακολουθήσεις: Το «απόρρητο» δηλητηριάζει την πολιτική ζωή
Γεωργιάδης - Λίστα παρακολουθήσεων: «Γελοιότητες, σπρώχνουν στο βούρκο τη χώρα»
Αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων
Στο gov.gr οι αιτήσεις ληξιαρχικών πράξεων για γεγονότα στο εξωτερικό δηλωμένα στο Ειδικό Ληξιαρχείο
17:00
Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους: Χαμηλές ταχύτητες στις εξόδους και στο κέντρο της Αθήνας
16:51
Έκκληση Κίνας σε ΗΠΑ για πυρηνικό αφοπλισμό – Η έκθεση του Πενταγώνου για το Πεκίνο
16:43
Επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ: Εκπνέει το πρόγραμμα - Στις 150.000 οι επιταγές μέχρι τώρα
16:39