ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ο Μητσοτάκης έρθει την Παρασκευή στη Βουλή θα φύγει πολιτικά τελειωμένος»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ο Μητσοτάκης έρθει την Παρασκευή στη Βουλή θα φύγει πολιτικά τελειωμένος»
Ιδίως για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως το μπλοκ του κόμματος ήταν δυνατό και μαχητικό χάρη και στην έντονη παρουσία της νεολαίας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνουν λόγο για μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κατά τη χθεσινή (Τετάρτη) γενική απεργία, οι οποίες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως πρέπει να αποχωρήσει όσο το δυνατό συντομότερα.

Ιδίως για τη συγκέντρωση της Αθήνας ισχυρίζονται πως το μπλοκ του κόμματος ήταν δυνατό και μαχητικό χάρη και στην έντονη παρουσία της νεολαίας.

Αυτή την αισιοδοξία αναμένεται να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Όσο για την επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στον πρωθυπουργό για το αν οι 33 παρακολουθούνταν όχι μόνο από το Predator, αλλά κι από την ΕΥΠ, ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως μάλλον δεν θα εμφανιστεί στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης για να την απαντήσει.

Η σχετική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Την ίδια ώρα, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στο CNN Greece πως αν εμφανιστεί ο κ. Μητσοτάκης στην Ολομέλεια θα αποχωρήσει από αυτή πολιτικά τελειωμένος, αφού το πιθανότερο είναι πως δεν θα δώσει καμία ουσιαστική απάντηση.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου δίνουν έμφαση στις ημερίδες που θα διοργανώσουν στις πρωτεύουσες και των 53 νομών της χώρας- η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο στο Ρέθυμνο.

Σε αυτές -σε ορισμένες θα μιλήσει κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- αναλύονται οι έξι εθνικές προτεραιότητες, όπως τις παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, με την ανάλογη εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε νομού.

Την άλλη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, η οποία πέραν από την επικαιρότητα είναι πιθανό να ασχοληθεί και με την έγκριση ενός πρώτου πακέτου υποψηφιοτήτων που θα παρουσιαστούν μέχρι τέλος του μήνα.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που δεν αποκλείουν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν ακόμα κι εντός του Ιανουαρίου.

Δεν είναι λίγοι, επίσης, κι αυτοί που εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα αντικατασταθεί από την «αναβράζουσα» λόγω και των παρακολουθήσεων Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ πριν ολοκληρώσει τη συνταγματική θητεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ