ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Ο Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στο βούρκο»

Επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Ο Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στο βούρκο»
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επανακαταθέσει την ερώτηση για το δημοσίευμα με τα 33 άτομα που παρακολουθούνταν ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

«Στο βούρκο βυθίζει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι όχι η αντιπολίτευση, η οποία επιμένει να μάθει την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις, περιφρουρώντας τη δημοκρατία και τους θεσμούς», είναι η απάντηση που δίνουν στον πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και για τη νέα άρνησή του να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, θα επιμείνει στο ερώτημα για το αν οι 33 που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν από το Predator παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ κι αναμένεται να το επανακαταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ερώτηση, μάλιστα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως ισχυρίζονται γνώστες του παρασκηνίου, δεν είναι τυχαία αφού φέρεται να έχει στη διάθεσή του στοιχεία τουλάχιστον για έναν υπουργό που παρακολουθείτο κι από την ΕΥΠ.

Η κατάθεση μήνυσης, εξάλλου, από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, κατά παντός υπευθύνου μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Documento» πως ήταν ένα από τα θύματα του Predator, καθώς και η νέα σύγκληση για την υπόθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στα τέλη Νοεμβρίου αποτελούν ψηφίδες στη θεσμική περικύκλωση του Μεγάρου Μαξίμου που επιχειρούν από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχουμε ήδη γράψει.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, σχολιάζουν πως ακόμα κι όταν η κυβέρνηση φέρνει καθυστερημένα προς ενσωμάτωση Κοινοτικές Οδηγίες, όπως αυτή για τους προστατευόμενους μάρτυρες («whistleblowers»), το κάνει λειψά, αφού τους εξαιρεί από την προστασία στην περίπτωση καταγγελίας αδικημάτων του εθνικού δικαίου κι όχι μόνο του ενωσιακού, μολονότι η Οδηγία το επιτρέπει και παρακινεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, η τακτική και στρατηγική του κόμματος για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να χαραχθεί στη σημερινή (Παρασκευή) κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, υπό τον κ. Τσίπρα.

Παραλλήλως, αναμένεται να συζητηθούν και τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών, η προεργασία για την κατάρτιση των οποίων έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι κι από τότε έχει καταγραφεί σημαντική δουλειά.

Η αισιοδοξία, εξάλλου, είναι διάχυτη μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, η οποία «ενεργοποίησε τον κοινωνικό παράγοντα και τρόμαξε ακόμα περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη», σύμφωνα με την Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ