ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για παρακολουθήσεις: «Βαριά η σκιά της ενοχής στον κ. Μητσοτάκη»

Αχτσιόγλου για παρακολουθήσεις: «Βαριά η σκιά της ενοχής στον κ. Μητσοτάκη»
«Φαίνεται ότι λειτουργούσε ενιαία ένα κέντρο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Μαξίμου», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτισόγλου ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

«Ο κ. Μητσοτάκης μας έχει εισάγει στον βούρκο με δική του ευθύνη, σε μία δυσώδη υπόθεση που αφορά εκτροπή της δημοκρατίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Υπάρχουν μία σειρά δεδομένα στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τα οποία ρίχνουν βαριά τη σκιά και τις ενδείξεις της ενοχής στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Φαίνεται ότι λειτουργούσε ενιαία ένα κέντρο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Μαξίμου», πρόσθεσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι νέες αποκαλύψεις δεν ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία, ήρθαν μετά από μία αλληλουχία γεγονότων. Ο κ. Μητσοτάκης: Επιλέγει από την αρχή της θητείας του να θέσει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του. Αλλάζει τον νόμο για να θέσει επικεφαλής ένα δικό του πρόσωπο που δεν είχε τα τυπικά προσόντα. Αλλάζει τον νόμο προκειμένου να μην μπορούν οι πολίτες οι οποίοι παρακολουθούνταν να ενημερωθούν. Αποδέχτηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κουκάκη. Υποδεικνύει ως πολιτικώς υπεύθυνο τον ανιψιό του, παρότι αυτό δεν στέκει από την άποψη της συνταγματική αρμοδιότητας διότι ο ίδιος είχε αναλάβει την ευθύνη της ΕΥΠ», υπογράμμισε.

Τόνισε, ακόμα, ότι «η ΝΔ έκανε τα πάντα προκειμένου να υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης στη Βουλή. Στην εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε -και υποτίθεται η κυβέρνηση έλεγε “όλα στο φως”- η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κάλεσε κρίσιμους μάρτυρες και όσοι προσήλθαν επικαλέστηκαν το απόρρητο, άρα έχουμε ένα δεύτερο σκάνδαλο, τη συγκάλυψη».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «επιπροσθέτως σε όλα αυτά, το predator φαίνεται πως λειτουργούσε συγχρονισμένα με τις παρακολουθήσεις που έκανε και η ΕΥΠ», ενώ «τόσο καιρό που υπάρχουν όλες αυτές οι αποκαλύψεις και η χρήση του παράνομου λογισμικού, ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει καμία κίνηση προκειμένου να απαγορευθεί η χρήση του και να διερευνηθεί η λειτουργία του».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καλέσει δύο φορές τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και αυτός δεν έρχεται. Τον καλούμε να πάρει θέση και ο ίδιος κρύβεται ακόμα και από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένας αθώος δεν κρύβεται, αυτό είναι άλλη μία ένδειξη της ενοχής του».

Αναφερόμενη, τέλος, στην ακρίβεια δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και πάνω από έναν χρόνο συγκεντρώνονται υπερκέρδη δισεκατομμυρίων στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην αγορά και δεν χτυπάει την αισχροκέρδεια. Την ίδια στιγμή η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι καταρρακωμένη. Αυτό το μείγμα ακραίων τιμών και καθηλωμένων εισοδημάτων είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων της ΝΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ