ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσακαλώτου - Γεωργιάδη στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Κόντρα Τσακαλώτου - Γεωργιάδη στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα προτάξει τα στήθη του για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι πολιτικές της ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας και την στεγαστική κρίση; Υπάρχει κανείς εκτός από τη ΝΔ που εξακολουθεί να πιστεύει ότι αρκεί να ενισχύσεις τους πλούσιους για να έρθει, κάποια στιγμή, ανάπτυξη και ευημερία και σε όλους τους υπόλοιπους;» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Είναι και (ζήτημα) οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας το θέμα των υποκλοπών, όχι μόνο δημοκρατίας, για το πως πρέπει να ξοδευτεί το δημόσιο χρήμα», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Όταν δεν μπορείτε να τους υποστηρίξετε όλους, δημιουργούνται μικροπροβληματάκια, αλλα κάνετε ό,τι μπορείτε».

Τα λεγόμενα του πρώην υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του Αδώνι Γεωργιάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Είπε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ο λόγος που ολιγάρχες, τα συμφέροντα, χτυπούν την κυβέρνηση είναι γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι με τη μοιρασιά».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι υπάρχει κρίση δημοκρατίας λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών. «Αν μου πείτε ότι η λίστα Βαξεβάνη είναι κρίση δημοκρατίας, υιοθετείτε τι λέει το καφενείο, γιατί απόδειξη περί σύνδεσης Μητσοτάκη με λίστες ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ματζουράνη αλλά και στην υπόθεση της Novartis όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, έστησε στη Βουλή κάλπες για 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια αθωώθηκαν. οξικό που κάνετε; Τι το λετε πολιτισμένο διάλογο ή λάσπη;;;

«Αν δεν ξέρετε γιατί έχουμε κρίση δημοκρατίας, σας λέω ότι δημοκρατία δεν είναι ο διαγωνισμός μεταξύ των ολιγαρχών. Δημοκρατία δεν είναι να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικοί αντίπαλοι. Δημοκρατία δεν είναι να στήνονται επιτροπές για να καλυφθεί η πραγματικότητα. Η δημοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο», είπε και διερωτήθηκε: "Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα προτάξει τα στήθη του για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ