ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός για Φωτίου, το γάντι στον Μητσοτάκη για να απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός για Φωτίου, το γάντι στον Μητσοτάκη για να απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή
Για τη χθεσινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στις Σέρρες, κομματικές πηγές σημειώνουν στο CNN Greece πως ξεπέρασε το προσδοκώμενο, σε παλμό και σε συμμετοχή πολιτών Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τονίζουν πως ούτε ένα από τα θύματα, ακόμα και οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει αμφισβητήσει πως έχει πέσει θύμα παρακολούθησης με το Predator, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχθηκε χθες Τρίτη και δημοσίως.  

Γι’ αυτό κι αποδίδουν σε «τουφεκιές στον αέρα» την προσπάθεια αξιοποίησης από το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Ανάπτυξης κοινοβουλευτικής τοποθέτησης της Θεανώς Φωτίου προκειμένου να αποφύγουν για μια ακόμα φορά να δώσουν εξηγήσεις.

Από την άλλη, πάντως, περίσσεψε ο εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου για τη δήλωση της τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αρκετούς να ισχυρίζονται πως έριξε νερό στο μύλο του κυβερνητικού αφηγήματος περί πολέμου που δέχεται ο πρωθυπουργός από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε η διευκρινιστική δήλωση της βουλεύτριας Νότιου Τομέα Αθηνών ήταν ικανή να χαμηλώσει την κριτική που δέχεται από το κόμμα της, αφού και σε αυτή επέμεινε στη σύνδεση των παρακολουθήσεων με τη ροή των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Η αξιοποίηση, άλλωστε, της τοποθέτησης της πρώην υπουργού από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ υποχρέωσε το ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει απαντητική ανακοίνωση χωρίς καμία αναφορά στην κυρία Φωτίου.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν τα δημοσιεύματα ακόμα και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ μόλις της τελευταίας εβδομάδας για τον τρόπο που το Μέγαρο Μαξίμου έφερε το Predator στην Ελλάδα για να λειτουργεί από κοινού με την ΕΥΠ σε χώρο που ελέγχει η κυβέρνηση, τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης γύρω από τον «εγκέφαλο» κ. Μητσοτάκη και τα θύματα των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνουν, μάλιστα, στο ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε ένας έχει τολμήσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των εφημερίδων που δημοσίευσαν τη λίστα των παρακολουθούμενων πολιτικών, δημοσιογράφων κι επιχειρηματιών, προσθέτοντας πως κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «υπό τη βεβαιότητα νέων αποκαλύψεων», σχεδόν επιβεβαίωσε πως υπουργοί που παρακολουθούνταν με το Predator είναι και σε επίσημες επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα, καλούν τον κ. Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή την Παρασκευή και να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που επανακατάθεσε για δεύτερη στην ουσία φορά τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά τη χθεσινή περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Σέρρες, κομματικές πηγές σημειώνουν στο CNN Greece πως ξεπέρασε το προσδοκώμενο, τόσο σε συμμετοχή των πολιτών όσο και σε παλμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ